Trudnica zamolila šeficu za POVIŠICU, pa doživela poniženje: Sada ima samo jednu poruku za sve radnike

Isterala je pravdu do kraja

Megan Lojd (22 iz Šefilda pokrenula je postupak pred sudom protiv Jordane Nikol Turli, šefice salona u kom je radila, pošto ju je dotična gospođa otpustila putem poruke, a pritom joj je ostala dužna 55 odsto poslednje plate.

Bila je zaposlena od avgusta 2019. do februara 2020. godine, a kada je zatrudnela zatražila je povišicu kako bi mogla sigurnije i odgaja bebu.

No, umesto povišice dobila je otkaz, kao i manje od pola poslednje plate.

Takođe je priznala da je radnica od nje zahtevala da radi pune satnice čak i vikendom i da joj nije dala.

– Bila sam sasvim korektna prema njoj. Bila sam više nego razumna i samo sam je pitala da li može da razmotri moj predlog u vezi sa povišicom, kao i da imam bar malo više slobodnog vremena. Mislim da je tačno znala šta radi i da joj se nije svidelo kada joj neko traži povišicu ili slobodno vreme – navela je Megan, prenosi Dejli Star.

Ona je tužila bivšu šeficu sudu za zapošljavanje, a presuđeno je u koristi otpuštene devojke.

Dobila je 280 funti na račun propusta gospođe Nikol Turli, kao i zaradu od 554 funti kao rezultat neisplaćenih devet dana godišnjeg domora.

Na ime odštete Megan je dobila još oko 4.600 funti.

– Želela sam da pobedim nepravdu i ukažem na iskorišćavanje u salonima lepote. Odlučila sam takođe da se klonim karijere i salonima. Studiram pravo i poći ću nekim drugim putem. Dobila sam novac kao odštetu, ali to mi je bio najmanji problem. Bitnije mi je da je pravda pobedila i svim ugnjetavanim radnicima poručujem da se bore za sebe i da ne budu šikanirani na ovakav ili slične načine – zaključila je Megan Lojd. (objektiv.rs)

Ostavite komentar