NISTE DOBAR VOZAČ AKO NE ZNATE ZA OVAJ TRIK: Znate li šta znači strelica pored ikone za gorivo?

Biti iskusan vozač ne znači da znate sve što trebate znati o automobilima.

Stvari poput saznanja da je tekućina za pranje posuđa zapravo korisna prilikom čišćenja prozora, kako čarape mogu zimi zadržati brisače ili najjednostavniji i najlakši način da maglicu izbacite iz farova, samo su nekoliko korisnih trikova koje rijetko ko zna.

Kladimo se da niste znali za ova 4 jednotavna trika:

4. Izlaz iz blata ili pijeska

Skoro svima se desilo da je tokom kišovitog ili vlažnog dana naš prijatelj na četiri kotača zapeo u nesretnom blatu ili pijesku. Prvo što morate imati na umu je da uvijek postoji način da se izađe, a panika nije od pomoći.

Za ovo će vam trebati lopata i strpljenje.

Koristeći lopatu, ruke ili bilo šta drugo što možete doći do kopanja i pokušajte očistiti što više blata i pijeska oko točkova. Ako se vaš automobil i dalje neće kretati, možete isprobati i druge stvari, poput prebacivanja s vožnje unatrag na vožnju kako biste počeli dobivati ​​zamah i ispuhivanja guma kako biste povećali njihovu površinu.

Zapamtite, ponesite lopatu sa sobom kad putujete na mjesta koja nisu asfaltirana.

3. Daljinski upravljač automobila držite odvojeno od ključeva.

To je razumnije od svega, ali većina modernih auto alarmnih sistema ima ugrađeni sistem za sprečavanje krađe automobila, čime se efikasno zaključava sve u vašem automobilu ako ga koristite.

Posebno je zgodno držati ga odvojeno od ključeva automobila u slučaju da vas opljačkaju, izbace iz automobila, ako se neko odluči voziti u vašoj mašini ili ako ste iz bilo kojeg razloga ostavili ključeve u automobilu.

2. Ne palite automobil odmah zimi.

Akumulatori za automobile zapravo ne vole ekstremno hladne temperature. Hladne temperature zimi mogu biti baš štetne za akumulator vašeg automobila ako ga prethodno ne zagrijete.

Samo malo uključite farove, a zatim uključite motor automobila. Možete ga ugrijati i s radiom, ako želite.

1. Upotrijebite strelicu pored ikone za gorivo na armaturnoj ploči da biste utvrdili na kojoj je strani vaš spremnik benzina.

Stajanje na benzinskoj pumpi radi punjenja goriva, svim se dogodilo.Onda zamislitej trenutak kad shvatimo da će nas svi na benzinskoj pumpi ismijavati jer smo parkirali na suprotnoj strani. Ono što većina nas ne zna (ili nikada zapravo nije primijetila) je da nam ikona goriva na armaturnoj ploči zapravo sa malo strelice govori na kojoj je strani spremnik. (novi.ba)

Ostavite komentar