Nakon 20 godina potrage u Bangladešu uhapšen muškarac zbog ubistva 70 tigrova

Muškarac osumnjičen da je u nacionalnom parku Sundarbans na granici Indije i Bangladeša ubio 70 ugroženih bengalskih tigrova uhapšen je nakon 20-godišnje potrage.

Papilomi su prvi znakovi parazita, riješite ih se jednostavnim načinom

Od kuće očistite krvne žile i očuvajte zdravlje vašeg srca!

Dokazano najbolja metoda! Do savršene linije preko noći!

Habib Talukder, poznat kao Tiger Habib, uhapšen je u Bangladešu na osnovu dojave, nakon što su za njim raspisane tri potjernice.

Šef lokalne policije Saidur Rahman objasnio je da je Talukder (50) živio uz šumu i da je bježao kad god bi policajci došli u tu oblast.

Inače je područje Sundarbans dom najvećoj populaciji bengalskih tigrova na svijetu, a u divljini ih je ostalo samo nekoliko stotina.

Na crnom tržištu se kupuju krzna, kosti, pa čak i meso tigrova koji se preprodaju širom svijeta.

Dugo je bio u bijegu – kazao je Rahman nakon hapšenja Talukdera.

Talukder je inače prije ovog krvoločnog čina skupljao med u šumi. Pčelar Abdus Salam je kazao da ga se lokalno stanovništvo oduvijek plašilo te ga je zbog toga i poštovalo.

On je opasan čovjek koji se može sam boriti sa tigrovima u šumi – dodao je Salam.
Policajac Abdul Mannan objasnio je za lokalne medije da se za Talukderom godinama tragalo.

Ulazio je u Sundarbans i lovio divlje životinje iako mu je odavno zabranjeno da ulazi u šumu. Izvodio je te kriminalne aktivnosti iako protiv njega postoji više optužnica – rekao je Mannan, ističući da iza svega stoje moćne bande, piše BBC.

Broj bengalskih tigrova u Bangladešu u 2018. godini porastao je na 114, nakon što je 2015. zabilježen rekordno nizak broj od 106 jedinki, dok ih je 2004. bilo 440. Izvor: hayat.ba

Ostavite komentar