Još jedna afera u BiH: Profesori namještali ispite studentima medicinskog fakulteta?

Nova afera potresa Medicinski fakultet u Tuzli i klinički centar u istom gradu, piše portal Crna hronika.

Kako pišu navodno je upletena Sabina Kušljugić, sada već doktorica i uposlenik spomenute javne zdravstvene ustanove, koja se na svojevrstan način hvalila svojom uticajnom majkom, prof. dr. Zumretom Kušljugić.

Fotografije, su objavljene na Facebook stranici Studenat, navodno se sve dešavalo prije šest godina.

Dogovori vođeni preko chat grupa
U namještanjima ispita nije bila sama. Od njih nekoliko, otkriveno je ime još samo jednog aktera. To je Meldina Kulić, koja je sa Kušljugić vodila glavnu riječ u chat grupama preko kojih su se dogovarali.

Meldina je tada bila Sabinina kolegica, a kolegijalne odnose su nastavili i na UKC Tuzla, gdje se Kulić zaposlila na Klinici za ginekologiju i akušerstvo.

Sa druge strane i Kulić se hvalila svojom majkom. Svojoj poznanici je u razgovoru otkrila kako je uspjela položiti ispite.

“Ja sam čula za to, da ako ne platiš slabe su šanse da ćeš i položiti” – napisala je između ostalog Kulić.

Upletenost u namještanje ispita nije zaobišla ni današnje vodeće ljude Univerziteta. Prof. dr. Nermina Hadžigrahić je dugogodišnji odgovorni nastavnik na izbornom predmetu Kozmetologija.

“Sabinina mama je dobila test od profesorice (op.a. rektorice) i taj test je ona podijelila u grupi. Većina ispita je tako funkcionisala”, kaže izvor.

I zaista, Sabina je u grupni razgovor proslijedila urađen test iz istog predmeta, što je vidljivo na fotografijama.

Pored rektorice, u ovim razgovorima spominju se i profesorice koje su penzionisane i više ne predaju na Medicinskom fakultetu u Tuzli. Izvor:  cazin.net/radio sarajevo

Ostavite komentar