Policajci spasili čovjeka iz gorućeg auta, pogledajte dramatičnu snimku! (VIDEO)

Policajci iz američkog grada Austin u saveznoj državi Teksas spasili su muškarca iz zapaljenog kamiona svega nekoliko sekundi prije eksplozije.

Eduardo Pineda i Chandler Carrera spasili su unesrećenog muškarca u južnom Austinu. Pogledajte snimku.

“Dok sam trčao prema vozilu, jedan čovjek počeo je vikati i govoriti da je ostao zaglavljen u vozilu. Pokušao sam ga vidjeti kroz prozor, ali dim je bio toliko ogroman da nisam ništa vidio”, prepričao je dramatičnu situaciju policajac Pineda.

Pineda je otrčao do vozačevih vrata, provjerio jesu li otključana, a potom počeo razbijati prozor. Tada je stigao njegov kolega Carrera s aparatom za gašenje požara.

“Originalni plan mi je bio iskoristiti aparat da ne bude ozlijeđenih dok ga kolega vadi iz vozila, ali shvatio sam da je čovjek u vozilu prevelik i mom kolegi treba pomoć. Spustio sam aparat na zemlju i pomogao mu izvući ga”, objašnjava Carrera.

I tako su dva policajca iz Austina izvukla unesrećenog muškarca nekoliko sekundi prije nego li je vozilo eksplodiralo.

“Bila je to zajednička akcija. Hitna pomoć je tu napravila najvažniji dio posla pruživši mu pomoć, kao i vatrogasci koji su stigli na vrijeme i spriječili da se vatra proširi”, kaže Carrera.

Samo dva sata kasnije Pineda i Carrera našli su se u još jednoj dramatičnoj intervenciji. Blizu Onion Creek Breenbelta izašli su na intervenciju zbog pucnjave te spasili život žrtvi koja je pogođena.

“Svi u odjelu čine ovakve stvari, samo je naša intervencija slučajno snimljena kamerom”, skromni su policajci nakon svega. fokus.ba

Ostavite komentar