Najpoznatiji neradnik na svijetu, zarađuje tako što ne radi ništa!

Morimotova ideja brzo je postala popularna na društvenim mrežama, a prije nego što je to znao, preplavili su ga zahtjevi potpuno nepoznatih ljudi.

Za samo dvije godine, Sodži Morimoto je od još jednog nezaposlenog muškarca u Tokiju postao japanska slavna ličnost, sa više od 270.000 fanova na Twitteru, nastupima na nacionalnoj televiziji, intervjuima u časopisima, pa čak i sopstvenim knjigama.

To je prilično iznenađujuće, s obzirom na to da je Sodži svoj uspjeh izgradio na usluzi koja od njega zahtijeva da u osnovi ne radi ništa drugo nego upoznaje slučajne ljude, sluša njihove priče ili samo fizički bude uz njih to jest prisutan u datom momentu. prenosi “Avaz“.

U osnovi on se “iznajmljuje” strancima, unaprijed im dajući do znanja da ne može ništa drugo nego da jede, pije i mota se oko njih u njihovoj blizini.

Sodži Morimoto je bio uzoran student. Vrijedno je radio, stekao dobre ocjene i magistrirao fiziku na prestižnom univerzitetu u Osaki. Zaposlio se kao urednik knjiga u izdavačkoj kući, ali 2017. godine, poslije tri godine u kompaniji, dao je otkaz, shvatajući da to nije karijera koju on zapravo želi.

Na njegovu odluku uticalo je čitanje Ničea (Nietzsche), čiji je rad potpuno promijenio njegovu perspektivu o životu.

– Nastavio sam postdiplomsku školu jer su to radili ljudi oko mene, tako da sam bio odnesen bez razmišljanja, rijetko sam živio samoinicijativno – rekao je Morimoto i dodao da je nakon čitanja Ničea počeo da preispituje svoj način života. haber.ba

Ostavite komentar