Podravina / Snimljena nepoznata divlja zvijer, stručnjaci upozoravaju: ‘Opasna je'(VIDEO)

Nepoznata zvijer snimljena je ovih dana u Podravini, neposredno uz rezervat Veliki Pažut unutar regionalnog parka Mura-Drava.

Naime, nekoliko ribiča je primijetilo u daljini divlju mačku veličine oko 80 centimetara i dužine oko 1,5 metra izrazito dugog repa, prenosi Danica.hr.

 Stručnjaci za divlje životinje pretpostavljaju kako je riječ o pumi koja je nekome pobjegla, ali to još niko nije potvrdio. Pretpostavka je da ju je neko u Mađarskoj, Sloveniji ili Hrvatskoj držao kao ljubimca. No, zasad nema prijave bijega.

Snimka je nastala prije 10 dana i potpuno je autentična.

Branimir Reindl, koji se bavi spašavanjem divljih životinja i koji je prvi objavio snimku na društvenim mrežama, kazao je kako je životinja dva puta viđena u sumrak pa se čini da je crna, no ne mora biti.

Reindl moli za informacije ako iko primijeti ili čuje nešto o takvoj životinji.

Napominje kako je u četvrtak dobio poziv od ribiča, inače i lovca koji je također vidio zvijer, i sve se poklapa sa snimkom koja je objavljena.

“On dobro poznaje razliku i veličinu lisice, čaglja i divlje mačke, a vjerovatno je ovu mačku vidio na udaljenosti oko 100 metara u sumrak na rubnom području Velikog Pažuta. Sve potvrđuje ovu snimku”, zaključuje Reindl koji se divljim životinjama bavi već 30 godina. /Izvor: radiosarajevo.ba/

 

Ostavite komentar