ISPOVIJEST KOJU JE PODIJELIO INTERNET: “MOJA KĆERKA JE RUŽNA I OČAJNA SAM ZBOG TOGA”

Koji je vaš stav o ovoj priči?

Na društvenoj mreži “Reddit” pojavila se dirljiva ispovijest jedne majke izazvavši pravu pometnju i lavinu komentara, piše “B92“…

Naime, ona je priznala da je njena kćerka “jednostavno ružna”, da nema lijepe i slatke crte lica, zamolivši druge za pomoć – kako da svoju djevojčicu nauči da bude sretna i zadovoljna sobom, uprkos tome što će je kritike drugih koje joj upućuju zbog izgleda sputavati u tome!?

Prenosimo dijelove ove emotivne poruke:

“Mrzim sebe zbog ovoga što ću reći, nemojte da me osuđujete, ali ovo je samo činjenica – moja devetogodišnja kćerka fizički nije atraktivna. Od mene i supruga naslijedila je najgore – njegove razmaknute oči i izraženi nos, kao i moju zdepastu građu i kovrdžavu kosu.

Jedan doktor je čak mislio da ima Daunov sindrom, iako je rođena kao sasvim zdravo dijete”, započela je ispovijest ova žena.

Zabrinuta majka je tokom cijele poruke isticala da beskrajno voli i cjeni svoju kćerku, kao i da je puna kvaliteta i dobrih osobina, ali i da je svjesna da će sigurno biti na meti šala druge djece u školi, kao i da je to već otpočelo.

“Kako postaje starija, djeca sve češće primjećuju kako izgleda. Neki se nisu suzdržali, a da to ne prokomentarišu. Njih nekoliko pitalo je svoje roditelje zašto je moja kćerka tako ružna. Zato me je strah – svi će procjenjivati moju kćerku na osnovu spoljašnjosti, a niko neće shvatiti koliko je ona zapravo zabavna, darežljiva i saosjećajna. Niko neće shvatiti da je ona ono dijete koje spašava napuštene mačiće, vraća bube natrag na lišće i daje sladoled drugoj djeci”, priča ova očajna majka.

Ona dodaje da je zbog toga neopisivo tužna.

“Često plačem, plačem mnogo. Ona ima divno srce i dobar karakter. Za nju će život biti težak, a ona to ne zaslužuje. Ne znam kako da prevaziđem osjećaj krivice, jer i sama mislim da moje dijete nije neodoljivo”, napisala je ova zabrinuta žena.

Na kraju teksta, ova mlada Amerikanka zamolila je druge majke da joj pomognu i daju korisne savjete.

“Molim vas, ne mrzite me zbog svega što sam napisala. Već dovoljno mrzim sebe. Kako da joj odgovorim na pitanje: “Jesam li lijepa, mama?”. Želim da joj pomognem da izraste u zdravu i sretnu mladu ženu, koja će moći da pokaže svijetu koliko je divna”, završila je izlaganje.

Ona je dobila podršku na stotine korisnika “Reddita”, koji su iznijeli savjete kako da prevaziđe ovaj “problem”. /Izvor: magazin.ba/

Ostavite komentar