4 znaka da odmah treba da popiješ čašu vode: Jedan će te šokirati, ima veze sa tvojim raspoloženjem!

Voda je važna za funkcionisanje baš svih organa u tijelu, a nedovoljan unos može da dovede do raznih zdravstvenih tegoba.

Voda je važna za funkcionisanje baš svih organa u tijelu, a nedovoljan unos može da dovede do raznih zdravstvenih tegoba.

Studija sprovedena u Americi pokazala je da više od polovine djece i odraslih ne pije dovoljno vode, a dr Majkl Bergeron istakao je da ljudi ne shvataju koliko tečnosti gube prilikom fizičkih aktivnosti ili velikih vrućina.

Iako se često “licitira” količinom vode koju dnevno treba da unesemo, doktor ističe da su potrebe za hidratacijom individualne, a umnogome zavisi od toga koliko ste dnevno fizički aktivni.

Da biste spriječili dehidraciju, logično, važno je da unosite dovoljno tečnosti, a stručnjaci su izdvojili nekoliko znakova koji pokazuju da što prije treba da pijete vode – povećana žeđ, suha ili ljepljiva usta, umor i zbunjenost, pa čak i ljutnja.

Ako se pitate zašto ljutnja, riječ je o tome da su naučna istraživanja pokazala da čak i blag nivo dehidratacije može da utiče na raspoloženje i kognitivne funkcije.

Kako znaci dehidracije navode se i suhe oči i zamagljen vid, glavobolja ili dezorijentacija, grčevi, neuobičajeno smanjeno znojenje i tamna mokraća, piše “Srbija danas“. haber.ba

Ostavite komentar