Majka poslala dramatičan apel roditeljima: Ne spavajte daleko od dječje sobe

Keri Hall Volmert nije znala da 28. februara 2016. posljednji put stavlja svoju kćerkicu Sammie Joyce u krevetić.

Progovorila je o tragediji koja se dogodila kako bi spriječila da isto zadesi druge roditelje.

“Te večeri sam je presvukla u njenu malu spavaćicu, obrisala joj nosić i nosila je u naručju po dnevnoj sobi dok je ponosno poželjela tati i starijem bratu laku noć. Nosila sam je stepenicama i spustila u njen krevetić. Malo je zaplakala, a ja sam izašla iz sobe znajući da će zaspati u roku od dvije minute, kao i inače. Nikad ne bih pomislila da je zadnji put vidim živu”, prepričala je na Facebooku.

Sljedećeg jutra Keri je kuhala kafu u kuhinji kad je začula stravičan vrisak supruga.

“Viknuo je: ‘Keri!’ Znala sam da nešto nije u redu. Dozivao me i trčao hodnikom na spratu govoreći: ‘Mislim da je Sammie mrtva!’ Pokušaji reanimacije nisu uspjeli i 50 minuta kasnije u bolnici je proglašena mrtvom”, dodaje neutješna majka.

Utvrđeno je da je Sammie umrla zbog hipertermije uzrokovane kvarom termostata. Iako je pokazivao da je temperatura uobičajena, bila je puno viša. Soba roditelja bila je udaljena od njene i nisu imali pojma da je njihova djevojčica izložena opasno visokoj temperaturi zraka. prenosi radiosarajevo
Ljekari vjeruju da je Sammie umrla u snu jer mala djeca ne mogu regulirati temperaturu tijela učinkovito kao starija djeca i odrasli.

“Želimo da i drugi, posebno oni koji imaju sobe na odvojenim spratovima, čuju priču naše kćeri kako bi mogli zaštititi svoju djecu i poštedjeti se stravične tuge koju mi trpimo svaki dan”, zaključila je Keri. (haber.ba)

Ostavite komentar