Dijana otišla kod doktora zbog UMORA, on joj saopštio da ima još 72 sata života: Onda je usledio PREOKRET!

Ova samohrana majka je mislila da je umorna zbog posla i stresa, ali pokazalo se da je drugačije.

Dijana Higman doživela je šok, nakon što se zbog neprestanog umora obratila lekarima. Naime, lekari su joj saopštili da joj je preostalo još samo 72 sata života.

Ova samohrana majka je mislila da je umorna zbog posla i stresa, ali pokazalo se da ima autoimuni hepatitis i da joj je hitno potrebna nova jetra jer se njena počela smanjivati velikom brzinom.

Autoimuni hepatitis je bolest jetre prilikom kojeg naš imuni sistem napada ćelije jetre. Do njega dolazi kad imuni sistem ćelije jetre tretira kao strana tela i počne se boriti protiv njih kao da se radi o bolesti. To je hronično stanje koje može prouzrokovati cirozu te dovesti do propadanja jetre.

Danas joj je 58 godina, a o dijagnozi koju je dobila pre 13 godina, progovorila je povodom obeležavanja sedmice posvećenog doniranju organa.

– Bilo je to pre 13 godina. Učila sam za medicinsku sestru, a nedugo pre toga umro mi je otac. Bila sam stalno umorna, ali to sam pripisivala stresu. Pre nego što sam se snašla, dali su mi 72 sata života i stavili me na dugu listu ljudi kojima je hitno potrebna transplantacija – prenosi njenu izjavu The Sun.

Ubrzo su joj pronašli novu jetru, no već nakon što je prebačena u bolnicu dodatni testovi na jetri pokazali su da je prevelika za nju.

– Bilo je to strašno za mene jer su mi rekli da će moja jetra izdržati još samo nekoliko dana – priča Dijana.

Iako su joj novi organ pronašli već narednog dana, ona je sve je to psihički veoma teško podnosila.

– Nisam bila optimistična jer sam shvatala da je neko morao umreti kako bih ja mogla živeti. To ti stvarno poremeti stvari u glavi – rekla je.
Nakon operacije Dijani je trebalo duže od godinu dana da se oporavi. U prvim danima nije mogla da hoda, ustane s kauča bez pomoći, pa čak ni da otvori bocu mleka.

Budući da se pre transplantacije aktivno bavila sportom, Dijana je strahovala da su ti dani zauvek iza nje, ali tad je otkrila da postoje Sportske igre transplantiranih na kojima redovno učetsvuje. Osvojila je sedam zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu medalju.

Iako joj nova jetra dobro funkcioniše, Dijana i danas mora da pije lekove i svakih šest meseci da odlazi na preglede. Ističe da će zauvek biti zahvalna svom donoru.

– Dao mi je najmanje jedanaest godina života – zaključuje. (objektiv.rs)

Ostavite komentar