Spazila usred noći šta joj rade komšije i snimila ih telefonom: Ujutro je zanemela zbog reakcije policije…

Dvadesettrogodišnja Meksikanka Estefanija Garsija iz grada Leona našla se u čudu kada je kroz prozor usred noći primetila komšije prekoputa u zgradi da tuku jednu ženu.

Estefanija nije mogla da spava i posle šetkanja po stanu, došla je do prozora da se malo “nadiše vazduha”.

– Uhvatila me je neka nesanica, mnogo je bilo toplo. Na prozoru sam gledala okolo ima li još nekog ko je budan u tri časa ujutro. Pažnju mi je privukao stan koji je bio prekoputa mog, gde je bilo upaljeno svetlo u kuhinji. Primetila sam dva muškarca kako drže ženu za ruke. Jedan ju je šamarao, dok se drugi smejao. Ona je plakala i molila ih da prestanu. Nisam mogla da verujem. Rešila sam da snimim scenu i potom je kao anonimna osoba pošaljem policiji – napisala je Estefanija na Instagramu, prenosi 24 Horas iz Meksika.

Ona je dodala da joj je prošlo kroz glavu i da ode na vrata, napravi se kao da ne zna ništa o tome šta se dešava u kući i pokuša da okonča maltretiranje žene.

– Brzo sam odustala od te glupe ideje jer, ko još dolazi nepoznatim komšijama na vrata u tri ujutro. Ipak, poslala sam snimak policiji na mejl. Prepodne sam ustala i čekala da u komšiluku saznam šta se dogodilo. Nije bilo nikakvih govorkanja, a onda sam videla dva policajca u popodnevnim časovima kako izlaze iz zgrade zagrljeni sa ta dva muškarca. Zaboleo me je stomak. Zapitala sam se koliko su ovdašnji policajci korumpirani kad na ono zlostavljanje mogu da ni ne trepnu – piše Estefanija.

Istina o toj noći ju je šokirala.

– Sestra od strica koja živi dve zgrade pored čula je za slučaj i otkrila mi je šta se to dešavalo. Radilo se o dva glumca koja su sa koleginicom uvežbavala scenu za predstavu. Nije dugo radilo pozorište i posle popuštanja epidemioloških mera, glumci su dobili zeleno svetlo da dalje pripremaju komade. Sve je to bila samo gluma. Ali, priznajem – za desetku, čim sam ja pala na nju – zaključila je Estefanija. (objektiv.rs)

Ostavite komentar