Naslovnica Zanimljivosti Mačka je mjesecima pokušavala da upozori ženu na opasnost: Kada je otišla...

Mačka je mjesecima pokušavala da upozori ženu na opasnost: Kada je otišla kod doktora, shvatila je da joj je spasila život…

103
0

Mačka je mjesecima pokušavala da upozori ženu na opasnost: Kada je otišla kod doktora, shvatila je da joj je spasila život…

Amerikanka je primijetila da je njen mačak Ogi u jednom trenutku počeo da leža isključivo na njenoj lijevoj strani, i to baš kod d*jke, dok su zajedno odmarali. Poslije je shvatila i zašto…

Kada se sjetim njegovih promena u ponašanju prema meni prije nego sam dobila dijagnozu raka d*jke, uvjerena sam da je pokušao da me upozori na opasnost koja je rasla u mom tijelu, rekla je Kejt King-Scribbins (35) iz Minesote.

Ogi je uvijek volio da se mazi sa njom, ali u jednom trenutku to je počeo da radi agresivnije nego prije.

– Fokusirao se na područje oko moje lijeve d*jke mjesecima prije nego sam saznala od čega bolujem. Pokušala bih da ga premjestim na neko drugo mjesto, ali on se nije dao. Odbijao je da leži bilo gdje drugo osim na mojoj lijevoj d*jci – ispričala je.

Vjeruje da je zbog toga podsvijesno otišla da pregleda svoje gr*di i na lijevoj d*jci pronašla je kvržicu.

– Kada sam otišla kod doktora i dobila dijagnozu raka d*jke, shvatila sam šta mi je pokušavao reći cijelo vrijeme – rekla je.

Kejt je Ogija spasila s ulice kada je imala 20 godina i jasno joj je da će neki biti skeptični oko toga što govori, ali vjeruje da će je ljudi koji su duboko povezani sa svojim ljubimcima shvatiti.

– Ne krivim ljude koji mi ne vjeruju, ali ja nemam problem s tim da me doživljavaju kao ‘ludu ljubiteljku mačaka’ ako to znači da će neko zbog moje priče primijetiti znakove da im njihov ljubimac nešto želi reći i na taj način otkriti neki zdravstveni problem prije nego bude kasno – objasnila je.

Pratila je Ogijevo ponašanje pomno tokom cijele terapije.

– Primijetila sam da je nastavio da se ponaša na isti način tokom cijelog mog liječenja i tek nakon operacije, kada je tumor odstranjen, prestao je da se fokusira na moje gr*di. Sada znam da ću odmah ići kod ljekara ako on počne da se fokusira na neki drugi dio mog tijela – rekla je Kejt koja živi sa svojim suprugom Endijem (37).

Kejt je od tada imala dvostruku masektomiju i rekonstrukciju gr*di, a takođe joj je odstranjen želudac 2019. godine, nakon što su ljekari saznali da ima vrlo rijetku genetsku mutaciju (CDH1) koja uzrokuje rak d*jke i nasljedni difuzni rak želuca, piše “Informer“. (haber.ba)

Prethodni članak(VIDEO) Mladenka ostala u suzama kada je mladoženja objavio da voli nekoga drugog…
Sljedeći članakKOMARCI BJEŽE OD OVOG CVIJEĆA: Izgleda prelijepo, a tjera ih u sekundi, SAKSIJE STAVITE NA PROZOR I RECITE ZBOGOM KOMARCIMA OVO LJETO!