Evo kako će izgledati nova shopping oaza na granici BiH i Hrvatske (VIDEO)

Kažu da nema pravog ekonomskog razvoja bez određene lokacije ili više njih u kojima bi buknuo shopping turizam, koji se definira kao putovanje u inozemstvo s ciljem kupovine određene robe.

Obično je to roba koja je nedostupna u domicilu, jeftinija ili atraktivnija, ali u posljednje vrijeme to su i one destinacije koje koje nude drugačija iskustva kupovine.

 Zaokret Bosne i Hercegovine u ovom smjeru nedavno je najavila i ministrica trgovine i turzima Republike Srpske Suzana Gašić, kazavši kako se ovaj dio BiH zbog pandemije suočava s velikim manjkom stranih turista, međutim, vlasti traže, kako kaže ministrica, alternativne načine i mogućnosti kako da podrže turizam i opstanu u ovim uvjetima.

“Cilj je da ovaj dio BiH učinimo sigurnim okruženjem za sve buduće turiste. Ne znamo šta nas očekuje u budućnosti, ali nadamo se da će se situacija stabilizirati i mi želimo biti spremni”, rekla je Gašić.

Kao logičan slijed tih najava privodi se kraju velika investicija u Bosanskoj Gradišci, gdje bi u oktobru trebao biti otvoren Centrum retail park koji je već više od 90 posto završen, piše Večernji.ba.

“Ovo je jedini retail park na ovom području, a svojom blizinom zanimljiv je ne samo za kupce koji žive u BiH, već i one u Hrvatskoj i Srbiji. Ovaj retail park u kratkom roku postat će ne samo mjesto dobre kupovine, prilika za nova radna mjesta, već i odredište vrhunske zabave za cijelu porodicu”, istaknuo je Branko Vidaković, komercijalni direktor kompanije “Centrum Trade”.

U objektu će svoje mjesto naći brojni svjetski trgovački, tehnološki i modni brendovi, a boljem iskustvu kupovine pomoći će i niz pratećih ugostiteljskih i zabavnih sadržaja. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar