Potraga za djevojkom na Gružanskom jezeru: Ronioci još traže Jovanu

Ronioci i ribočuvari i jučer su tragali za Kragujevčankom Jovanom Đ. (20), koja je u četvrtak upala u Gružansko jezero kod Knića i nije isplivala.

Kako saznaju Novosti.rs. ona se sa nekoliko prijatelja vozila u gumenom čamcu, a onda su, po riječima očevidaca, ona i njena drugarica odlučile da pređu na dasku za surfvanje.

 Prema nezvaničnim informacijama, daska se prevrnula i obje su upale u jezero. Jedan od prijatelja skočio je za njom u vodu i pokušao da joj pomogne, međutim nije uspio i umalo se i sam nije utopio, pišu Novosti.rs.

Njega su ostali prijatelji uspjeli da izvuku iz vode i spase. Kolima Hitne pomoći odmah je prevezen do Urgentnog centra u Kragujevcu i nalazi se na odjeljenju intenzivne njege.

Druga djevojka je uspjela sama da ispliva iz vode i njeno stanje je stabilno.

“Ovdje imamo vikendicu, pored te daske bilo je još mladih ljudi u gumenom čamcu, koji su samo vikali da se neko davi. Hteo sam da skočim, ali su bili daleko. Na toj dasci su plutali do polovine jezera, tu devojku sam tad video poslednji put”, priča jedan od očevidaca.

Jezerom su juče patrolirali čamci ribočuvarske službe, koji su pretraživali širok pojas oko mjesta na kome se utopila nesretna djevojka. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar