Dragoj Bišćanki Donni Ares doktori ‘u dan’ pogodili kada će umrijeti

Bosansko-hercegovačka pjevačica Azra Kolaković, poznatija kao Donna Ares, karijeru je počela devedesetih godina prošlog vijeka. Snimila je mnogo hitova, a najveću slavu doživjela je sa pjesmom “To mi nije trebalo”.

Donna je bila poznata po specifičnom glasu, najljepšim balada i po tome da je bila kantautor – sama je sebi napisala mnoge pjesme.

Uspješnu karijeru i život uopšte poremetilo joj je saznanje 2014. godine da boluje od kancera. Ipak, pjevačica nije gubila vedar duh i kao lavica se borila sa opakom bolešću. Bila je poznata po tome da je širila pozitivne misli i bodrila druge koji se bore od ove bolesti.

Nažalost, Donna je izgubila bitku sa kancerom 2017. godine. Nekoliko mjeseci prije smrti napisala je na svom Facebook-u profilu da ostavlja dugogodišnjeg partnera, kompozitora Džavida Ljubovcija.

Kada čovjek dođe u fazu gdje je svestan da odlazi, ne treba mu zamjerati na tome što kaže. Tako nisam ni ja. Mi koji nismo prošli kroz to ne možemo o tome ni govoriti. Ona i ja smo prošli kroz razne faze i znamo u našim srcima da nikada ništa loše nismo mislili o našem braku. Ne zamjeram joj, znam da u dubini duše nije mislila ništa loše – rekao je Džavid.

Donna je dva posljednja mjeseca provela u porodičnom domu u Bihaću. Posljednja želja joj je bila da posljednje dane provede tamo odakle je potekla.

– Još u aprilu ljekari u Danskoj rekli su koliko će živjeti. Bukvalno su u dan pogodili koliko je preostalo života. Njena jedina želja nakon tog saznanja bila je da te posljednje dane provede sa familijom i kod kuće. Nije bilo više načina za lječenja ili bilo šta, pa je tako preminula u kući. Samo joj se smanjila težina, pa su joj ljekari davali određene lijekove. Nije imala bolove, pa se možda na taj način nije mučila – poručio je kompozitor piše Espreso /Izvor:  072info.com/cazin.net/

Ostavite komentar