Naslovnica Zanimljivosti “Pogledam nalaze i odmah znam da li pacijent jede bijeli luk” –...

“Pogledam nalaze i odmah znam da li pacijent jede bijeli luk” – Kardiolog otkrio kako to prepozna – potpuno je neočekivano

182
0

“Pogledam nalaze i odmah znam da li pacijent jede bijeli luk” – Kardiolog otkrio kako to prepozna – potpuno je neočekivano

Da li ste znali da bijeli luk ima ovakvo dejstvo?

Bijeli luk je sastavni dio ukusnih recepata, ali i nezaobilazna namirnica ukoliko želite da se hranite zdravo.

Iako stalno slušamo o svim blagotvornim dejstvima bijelog luka, kardiolog dr Stiven Gandri rekao je da je bijeli luk jedna od najpotcjenjenijih namirnica, kada je u pitanju zdravlje srca i krvnih sudova.

“Bijeli luk nije samo odličan prebiotik, koji omogućava ‘cvjetanje’ crijevnih bakterija odnosno probiotika. Ima i jako antibakterijalno dejstvo, zbog čega oni koji često jedu bijeli luk imaju manje naslaga na arterijskim zidovima”, rekao je dr Gandri.

U čemu je tajna? Dr Gandri zastupa infektivnu teoriju bolesti srca, odnosno teoriju po kojoj određene bakterije, virusi i paraziti izazivaju naslage na zidovima arterija i ugrožavaju njihovo stanje, vodeći do kardiovaskularnih problema.

Ateroskleroza, i bolesti arterija, nastaju upravo zbog tih naslaga a bijeli luk, kao moćni saveznik organizma u borbi protiv ovakvih “napadača”, pomaže našim krvnim sudovima da ostanu čisti.

“Ljudi koji jedu bijeli luk imaju manje tih naslaga. Imao sam pacijente kojima sam predviđao grozne rezultate angiograma, a kada bismo ga uradili, nisu imali naslage”, rekao je on, prenosi “Mondo“. (haber.ba)

Prethodni članak“Vidio sam kako pluta i skočio u vodu” Marko (17) izvukao iz vode onesviješćenog druga i spriječio još goru tragediju
Sljedeći članakPrvi SIMPTOM RAKA kože: Eva Ras POKAZALA PROMJENU na licu koja je znak opake bolesti (FOTO)