Naslovnica Svijet Dobre vijesti iz Evropske komisije: EU treba ublažiti mjere za ulazak iz...

Dobre vijesti iz Evropske komisije: EU treba ublažiti mjere za ulazak iz trećih zemalja

157
0

Dobre vijesti iz Evropske komisije: EU treba ublažiti mjere za ulazak iz trećih zemalja

Europska komisija (EK) je danas (ponedjeljak 3. svibnja) preporučila da se dopusti ulazak u Europsku uniju bez dodatnih restrikcija inozemnim državljanima koji su u potpunosti cijepljeni protiv covida-19 te stižu iz država gdje je epidemiološka situacija povoljna. Trenutno je ulazak u EU iz turističkih i drugih ne toliko važnih razloga dopušten građanima iza samo sedam zemalja van EU, a preporukom EK popis bi se trebao dodatno proširiti.

“EK predlaže dopuštanje ulaska u EU za neesencijalne razloge ne samo za sve osobe koje stižu iz država s dobrim epidemiološkim situacijama, nego i za one koji su primili posljednju preporučenu dozu cjepiva koje je odobrio EU. To bi se moglo proširiti i na cjepiva koja su na listi za hitnu upotrebu Svjetske zdravstvene organizacije. Dodatno, Komisija predlaže podizanje granice vezane za broj novih slučajeva covida-19 koji se koristi za odlučivanje o listi država iz kojih se dopuštaju putovanja“, stoji u priopćenju Europske komisije koje je objavljeno danas.

EK predlaže i uvođenje tzv. “ručne kočnice” koja bi omogućila brzo ograničavanje putovanja ako se u nekim državama epidemiološka situacija pogorša. Članice EU bi po ovom pitanju trebale razgovarati ovog tjedna. Izvor:  kroativ.at

Prethodni članakOglasio se Bill Gates: Razvodim se od svoje supruge Melinde, ne možemo nastaviti kao par
Sljedeći članakElvedin Ahmetović, otac četvero djece kojima je majka umrla prošle godine, mora u zatvor zbog sječe šume!