Banja Luka / Prijavio pljačku stana, pa uhapšen

Službenici Policijske uprave Banjaluka uhapsili su T.B. iz Slovenije zbog sumnje da je falsifikovao dokumente, kao i D.D. iz Banjaluke, te O.A. iz Laktaša zbog sumnje da su provalili u stan koji je pomenuti državljanin Slovenije koristio na području grada.

Naime, T.B. je 1. maja prijavio policiji da je provaljeno u stan na području Banjaluke koji on privremeno koristi.

 Policija je ubrzo u vezu s ovom krađom dovela O.A. i D.D, međutim otkrili su i da T.B. koristi falsifikovane dokumente.

“Kod lica O.A. i D.D. pronađeni su i oduzeti predmeti koji potiču iz navedenog krivičnog djela. Policijski službenici su operativnim radom na terenu, došli do saznanja da lice T.B. koristi falsifikovana dokumenta, te je na osnovu naredbe Osnovnog suda Banjaluka izvršen pretres stana koji koristi navedno lice, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti falsifikovana putna isprava i vozačka dozvola Republike Slovenije na ime Sami Pjanić, mobilni telefon, sim kartice kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Nakon kriminalističke obrade lice T.B. je predato Terenskom centru za strance Banjaluka radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti”, navodi se u saopštenju Policijske uprave Banjaluka.

Iz banjalučke policije dodaju da se O.A. takođe sumnjiči da je 29. aprila ove godine provalio u kuću na području Banjaluke, odakle je ukrao torbicu sa novcem i ličnim dokumentima.

“Kod lica O.A. su pronađeni i oduzeti predmeti koji potiču iz ovog krivičnog djela, te će biti vraćeni oštećenom licu”, zaključuje se u saopštenju. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Ostavite komentar