Naslovnica Zanimljivosti Tešanj / BiH obavijena tugom: U dva dana preminuli otac i sin

Tešanj / BiH obavijena tugom: U dva dana preminuli otac i sin

154
0

Tešanj / BiH obavijena tugom: U dva dana preminuli otac i sin

Tešanj je obavijen tugom – u razmaku od dva dana preminuli su otac i sin.

Sabahudin Budo Mahmutović preminuo je 30. aprila. Bio predsjednik Općinske organizacije Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Tešanj i član Streljačkog kluba iz Tešnja, sportski radnik i kako tvrde njegovi prijatelji i porodica, mnogo više od toga.

U narodu poznat kao „dobričina“ vedrog osmijeha i uvijek dobrog raspoloženja.

Nažalost, posljednju bitku nije dobio. Brojni poznanici prijatelji i porodica, iako još uvijek u nevjerici šta se dogodilo, opraštaju se s njim putem društvenih mreža.

“Danas je stigla tužna vijest iz Tešnja. Moj prijatelj, jaran, dobričina, veseljak, uzoran sportista, uzoran suprug, roditelj nažalost nije dobio posljednju bitku. Na bolji svijet preselio je Sabahudin Budo Mahmutović predsjednik Općinske organizacije Saveza za sport i rekreaciju invalida općine Tešanj i uzorni član Streljačkog kluba iz Tešnja. Uzvišenom molba da se našem Budi smiluje,oprosti mu grijehe i da dženetske kapije se širom otvore, El fatiha,Amin”, stoji u jednoj od objava na društvenim mrežama.

Dva dana nakon, 1. maja, u Jelahu je preminuo i njegov otac Ramo Mahmutović u 70. godini života.

Dženaza će se klanjati danas u 15 sati na mezarju “Mešići” u Jelahu. /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakPROBUŠIO JE RUPE U ZEMLJI KOD BAZENA I SVI SU GA ČUDNO GLEDALI: Nekoliko dana poslije ostali su bez riječi
Sljedeći članakDoktor iz Turske oduševio svijet: Operisao dok je i sam bio prikopčan na infuziju