DEVOJČICE HEROJI! Tri tinejdžera (15) GURNULA U REKU STARCA (74), a one se dale u akciju spašavanja!

Kloi Vuds i Eli Hjudžs, obe stare po četrnaest godina, spasile su neimenovanog penizionera starog 74 godine iz reke

Dve devojčice, postale su pravi heroji svog rodnog mesta, nakon što su iz vode izvukle penzionera koga su prethodno u reku ubacila trojica tinejdžera. Kako se navodi, jedan od njih, dečak star 15 godina, priveden je od strane policije.

Kloi Vuds i Eli Hjudžs, obe stare po četrnaest godina, spasile su neimenovanog penizionera starog 74 godine iz reke Mersej u Varingtonu, Engleska, nakon što su ga pre toga trojica dečaka gurnula u reku. Naime, dok je on pecao magnetom predmete, dečaci su mu prišli sa leđa i gurnuli ga u vodu. Tom prilikom dečaci su sve snimali i smejali su se kada je deka završio u hladnoj reci.

Ovaj bizarni i šokantni incident, odigrao se u nedelju oko dva časa poslepodne, a devojčice nisu ni razmišljale šta im je raditi kada su začuli nesrećnog čoveka kako zapomaže iz vode, te su odmah pristupile akciji spašavanja i to tako što su formirale “ljudski lanac”. Za to vreme, sva trojica su se dala u bekstvo, međutim, intervencijom policije, jedan od njih, dečak star 15 godina, priveden je u policiju.

 – Videle smo čoveka u reci koji se držao za granu. Eli me uhvatila, a ja sam mu pružila ruku i zgrabila ga. Bila sam zabrinuta da bih, kad je pustio granu, mogla da popustim stisak i da bi on skliznuo nazad u reku. Izveli smo ga na sigurno i pitali ga je li dobro. Bio je mokar. Sve se to dogodilo tako brzo. Obe smo se zaista uplašile, tresle smo se. Tada je došla još jedna žena da nam pomogne. Ponudili smo se da pozovemo hitnu pomoć, ali čovek je rekao da to ne želi. Nos mu je krvario, ali rekao je da će pešačiti kući – rekla je Kloi u razgovoru za britanske medije.

U istom razgovoru, i Eli je opisala svoje viđenje bizarne situacije u kojoj je starija osoba bila predmet neslane i opasne šale tinejdžera.

– Bilo je vrlo zastrašujuće. Sve vreme dok sam držala Kloi, govorila sam ‘molim te, nemoj pasti’.

 Devojke su rekle da im je muškarac rekao da je ovo prvi put od lokdauna da je izašao u ribolov magnetima na poznatom plovnom putu jer je bio prelep, sunčan dan.

Kako je ćerka penzionera, Đakinta, rekla u razgovor za Dejli Mejl, oduševljena je hrabrošću devojčica, koje planira da u znak zahvalnosti odvede na kafu i kolače za vikend.

– Bukvalno su ga spasili, izvukli mu glavu iz vode i borili se da ga izvuku dok mu je sako bio napunjen vodom. Porodici je zaista bilo teško da budem iskrena, moj otac ide gotovo svakodnevno u ribolov duž raznih reka u Varingtonu i bojim se da će ga to zaustaviti da živi svoj uobičajeni svakodnevni život od straha. Od tada je u pravom šoku, a prema njegovim rečima stalno plače. Ispričao nam je priču, sve vreme govoreći kroz suze kako je mislio da će umreti. U početku nije znao šta se dogodilo, mislio je da je imao srčani udar i nije znao šta se dešava – rekla je ona.

Pored emotivnog stresa i pretrpljenog straha, deka je pretrpeo još jedan nenadoknadiv gubitak. Naime, tokom borbe za život u reci, njemu je u hladnoj vodi ostao i privezak koji mu je bio uspomena na oca koga nikada nije upoznao.

– To je zaista mala stvar, ali tužno, moj otac nikada nije poznavao oca. Od njega je imao samo srebrni dolar od koga je napravio privezak za ključeve. Čuvao ga je celog svog života i jedina stvar mu je bila veza sa njim, a sada je nepovratno izgubljena u reci – navela je ona.

Što se tiče samog napada, rekla je kako je imala prilike da pogleda video snimak napada na društvenim rmežama, pre nego što je on obrisan.

– Prilično je grozan i sadrži dosta nasilja, vidi se kako tinejdžer trči i prvo ga udara glavom u glavu. Taj snimak je poslao drugarima, i to tako što je u klip ubacio emotikone koji se smeju.

Uprkos incidentu, Đakinta, koja je profesorka u srednjoj školi, rekla je da dečaci zaista ne predstavljaju onu omladinu kojoj ona predaje.

Kuriozitet u čitavoj priči jeste činjenica da devojčice nakon spašavanja deke, nisu želele da se eksponiraju, te o samom događaju nikome nisu rekle ni reč, sve dok se priča nije pojavaila u medijima.

– Drago nam je što je na sigurnom. Nikome nismo rekle šta se dogodilo dok nismo videle sve priče na mreži. Samo nam je drago što smo u to vreme prolazili kraj nje – rekla je na kraju razgovora Eli. /Izvor: srbijadanas.com/

Ostavite komentar