Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Minirali brdo, kamenje oštetilo zidove i krovove na kućama, padalo i...

(VIDEO) Minirali brdo, kamenje oštetilo zidove i krovove na kućama, padalo i na automobile…

86
0

(VIDEO) Minirali brdo, kamenje oštetilo zidove i krovove na kućama, padalo i na automobile…

Radovi na omiškoj zaobilaznici su u punom jeku. Prometni je to projekt koji život znači Omišu i njegovoj okolici. Paralelno s tunelom, gradi se i pješački prolaz koji mora postojati u slučaju nepredviđenih okolnosti, odnosno nesreće u tunelu. Bit će dugačak 380 metara, a ovih dana na tom području se zbog toga intenzivno miniraju padine Omiške Dinare, javlja Dalmacija danas.

Kako saznaje od lokalnog stanovništva, sve je prolazilo bez većih problema. Za vrijeme miniranja kuće bit se zatresle kao kod manjeg potresa, ali bez posljedica. Barem je tako bilo sve do jučer.

Naime, za vrijeme jučerašnjeg miniranja, koje je bilo jače nego inače, kamenja su letjela sve do kuća na dijeli Borika.

“Za vrijeme miniranja poletjela su kamenja na sve strane. Oštećena je hauba jednog automobila, napukao je zid kuće, bilo je oštećenih krovova. Također, kamenje je padalo po ulici i sva sreća da u to vrijeme niko nije prolazio jer je moglo biti i ozlijeđenih – govori nam stanovnica ovog dijela Omiša.

Ipak, kaže da su predstavnici izvođača radova, tvrtke Strabag, odmah po ovom incidentu stigli do naselja gdje su se raspitivali s ljudima je li bilo štete.

– Obećali su sanirati apsolutno svu štetu. Barem s te strane su korektno reagirali, tu nemam što reć. Veći je problem što je zapravo sigurnost ljudi bila ugrožena, a to nije jasno bilo najavljeni ni istaknuto – ističe Omišanka. /Izvor: fokus.ba/

Prethodni članak(VIDEO) Sejo Brajlović dijelio taksistima po 50 KM da besplatno razvoze raju po Sarajevu
Sljedeći članakGastarbajteri iz Njemačke: ‘Ustajem sat poslije ponoći, cijeli dan radim… Tretiraju nas kao robove!’