Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Afrika / Slon odbačen iz krda postao najbolji prijatelj s psom

(VIDEO) Afrika / Slon odbačen iz krda postao najbolji prijatelj s psom

179
0

(VIDEO) Afrika / Slon odbačen iz krda postao najbolji prijatelj s psom

Ellie je kao beba slonica bila odbačena od krda i na samrti kad su je našli članovi sirotišta za životinje u Africi.

Sirotište Thula Thula u Južnoj Africi dom je mnogim ugroženim vrstama divljih životinja kao što su nosorozi, leopardi, zebre i slonovi.

 Slonica Ellie je rođena s mnoštvom bolesti koje su joj smanjile šanse za preživljavanje. Osoblje sirotišta nisu mislili da će to moći sama učiniti, pa su je hranili i pazili danima i noćima dok joj se zdravlje konačno nije popravilo!

Međutim, poznato je da su slonovi vrlo društveni i često ne mogu napredovati iz svog stada. Stoga je, čak i kad se Ellie oporavila, i dalje bila depresivna i letargična slonica bez volje za životom. Budući da je njeno stado nije prihvatilo, radnici su joj pokušali pronaći utjehu kod njemačkog ovčara Dume.

U ovom preslatkom videu vidimo kako je Duma pomogla Ellie da preživi sve poteškoće. Ellie je razvila iskru u životu pod Duminim ljubavnim i nježnim prisustvom.

Ellie još treba proći dug put, ali s Dumom uz sebe, taj joj se put više ne čini previše usamljenim! /Izvor: radiosarajevo.ba/

Prethodni članakFB / Memić: Koliko god moja borba bude trajala, ja Dženana neću na ovom svijetu vidjeti
Sljedeći članakPulmolog otkriva kako ojačati kapacitet pluća najprostijom vježbom disanja: Ovu tehniku savjetuje svim svojim pacijentima!