Naslovnica Zanimljivosti TRIK UZ KOJE ĆE MESO BITI MEKANO I SOČNO, SAMO PRAVE DOMAĆICE...

TRIK UZ KOJE ĆE MESO BITI MEKANO I SOČNO, SAMO PRAVE DOMAĆICE ZNAJU ZA OVAJ TRIK: Kuhari se kunu u njega (VIDEO)

180
0

TRIK UZ KOJE ĆE MESO BITI MEKANO I SOČNO, SAMO PRAVE DOMAĆICE ZNAJU ZA OVAJ TRIK: Kuhari se kunu u njega (VIDEO)

Francuska kuhinja je veoma cijenjena u svijetu, a u ovoj zemlji sireva, vina, putera, maslinovog ulja, supa, slatkog peciva, meso je vazda bilo i te kako zastupljeno.

Šta više zanimljivo je da su izumeli nebrojeno mnogo načina da ga pripreme, a da su bili izraziti protivnici uvođenja povrća u jelovnik i tek su ovu inovaciju prihvatili u modernoj Francuskoj.

No, vratimo se na meso – Francuzi imaju specifičan izum koji omogućava da se ono dinsta na laganoj vatri sa vrlo malo tečnosti, te da se kuha u vlastitom soku i ravnomjerno prima toplotu.

Za potrebe svega navedenog osmislili su kartuš (cartouche), za koji vam treba samo jedan komad pek papira i makaze, te nekoliko minuta vremena, a biće vam najbolji saveznik pri pripremi mesa.

Na pek papiru treba isjeći rupu u sredinu, kako bi para mogla da nesmetano izlazi, te ga staviti umesto poklopca na tiganj ili šerpu. Uputstvo za izradu kartuša nalazi se u priloženom snimku, a uvjerićete se da je veoma jednostavno i jeftino napraviti ga.

Meso pripremljeno na ovaj način ostaće sočno i mekano, a ipak ravnomerno skuvano. Kartuš se koristi i za pripremu različitih soseva, džemova i marmelada, a nije ga preporučljivo koristiti prilikom kuvanja klasičnih specijaliteta od povrća jer može znatno da uspori proces pripreme. (novi.ba)

Prethodni članakDRUG JE ČUO KADA JE VRISNULA! Majka devojčice koju je UJELA OTROVNICA otkrila DETALJE DRAME: Živa je samo zahvaljujući njemu!
Sljedeći članakUz pomoć ova dva sastojka! UMJESTO NA OPERACIJU ZDRAV OTIŠAO KUĆI…