Naslovnica Zanimljivosti Krizni štab FBiH će razmatrati pomjeranje policijskog sata

Krizni štab FBiH će razmatrati pomjeranje policijskog sata

66
0

Krizni štab FBiH će razmatrati pomjeranje policijskog sata

Sjednica će biti održana u utorak

Krizni štab Ministarstva zdravstva FBiH na sastanku koji bi trebao biti održan u utorak razmatrat će mogućnost popuštanja epidemioloških mjera. Među njima je i mjera ograničenog kretanja, odnosno, kolokvijalno nazvana policijski sat, koji trenutno traje od 21.00 do 5.00 sati ujutro.

Kako saznajemo iz dobro obaviještenih izvora, na sjednici bi trebalo biti predloženo njegovo skraćivanje, odnosno pomjeranje početka trajanja ograničenog krertanja ljudi. Da li će policijski sat biti vraćen na 23 sata, da li će biti odlučeno da počne u neko drugo vrijeme, ili će se odustati od popuštanja ove mjere zavisiće najviše od broja novozaraženih u proteklih sedam dana. Tačnije, zavisiće od sedmične incidence, a to je broj novootkrivenih slučajeva na 100.000 stanovnika u proteklih sedam dana.

Također, kako saznajemo, razgovaraće se i o mogućnosti popuštanja još nekih mjera, a ne samo policijskog sata.

Ipak, konačna odluka zavisiće ne samo od sedmodnevne incidence na nivou FBiH, nego i od stanja u svakom od kantona posebno, kako se ne bi dogodilo da se dodatno pogorša situacija u kantonima u kojima je trenutno visoka sedmična incidenca. /Izvor:  oslobodjenje.ba/

Prethodni članakU čarapama krio 70.000 eura
Sljedeći članakBio u besvijesnom stanju: Ljuba Aličić gubio pamćenje, nije znao kako se zove