Naslovnica Zanimljivosti GESTA: Dobrotvor iz inozemstva platio sve zaostale dugove svojih sugrađana u trgovini…

GESTA: Dobrotvor iz inozemstva platio sve zaostale dugove svojih sugrađana u trgovini…

148
0

GESTA: Dobrotvor iz inozemstva platio sve zaostale dugove svojih sugrađana u trgovini…

Dostavite mi iznos, bez imena dužnika, koji već duže vrijeme duguju vašoj trgovini kako bih platio njihova dugovanja, glasila je poruka koju je ovih dana dobila jedna mala lokalna trgovina u crnogorskom lučkom gradu Baru.

Kako je prenio tamošnji portal Jedro, anonimni donator koji živi u inozemstvu namirio je sva zaostala dugovanja u trgovini Cobra koja su iznosila 500 eura, plativši dugove osobama svih vjera i nacija koje su se nalazile u dužničkoj bilježnici vlasnika trgovine, takozvanoj „tefter-svesci“.

Kasnije je pojašnjeno da je anonimni donator želio tijekom Ramazana, najznačajnijeg mjeseca u islamu, obradovati svoje nekadašnje sugrađane.

U Baru stoljećima žive pripadnici sve tri dominantne vjere na ovim prostorima. Prema posljednjem popisu iz 2011. godine, oko 60 posto stanovnika tog grada se izjašnjavaju kao pravoslavci, oko 30 posto je pripadnika islama dok je blizu osam posto katolika. Fenix-magazin/IM

Prethodni članakPOJAVILA SE U ZVEZDAMA GRANDA U 8. MESECU TRUDNOĆE! Takmičarka dobila malo glasova pa ZAPLAKALA na sav glas, a evo šta je poručila…
Sljedeći članak(VIDEO) JEZIV MOMENAT NA ZADRUGOVIZIJI! Kristijan PAO SA ŠTULA! Požalio se na POVREDU, svi se sledili!