Naslovnica Zanimljivosti 15 godina robije za ubistvo

15 godina robije za ubistvo

48
0

15 godina robije za ubistvo

Miljan Vujović je proglašen odgovornim za smrt vlasnika kafića NN u Bileći Petra Bajčetića

Vijeće banjalučkog Okružnog suda, kojim je predsjedavao sudija Blagoja Dragosavljević, proglasilo je krivim Miljana Vujovića (37) iz Bileće zbog organizovanja zločinačkog udruženja i ubistva vlasnika kafića NN u Bileći Petra Bajčetića, te ga je zbog toga osudilo na 15 godina zatvora. Oslobođen je optužbe za pokušaj otmice.

IZNUDA I OTMICA

Prema presudi, Vujović je u septembru 2016. na području Bileće organizovao zločinačko udruženje koje je, kako se navodi u optužnici, imalo za cilj izvršenje krivičnih djela iznude i otmice. Tom udruženju pripadali su Đorđe Radmilović, Srđan Denda i Gavrilo Bjelica, koji su osuđeni na ukupno tri godine i 11 mjeseci zatvora, te jedna nepoznata osoba.

Optuženi Vujović je planirao da Bajčetića otme kada naiđe putem Bileća – Trebinje, ali je žrtva ostala u Bileći. Vujović je to saznao pa je izmijenio plan i zajedno s nepoznatim muškarcem Bajčetića sačekao ispred zgrade u Ulici Alekse Šantića, gdje su ga pokušali ugurati u auto. On se opirao i jedan od napadača ispalio je prvo jedan, a zatim i drugi hitac iz pištolja koji je pogodio Bajčetića u glavu i on je podlegao na putu za bolnicu u Podgorici.

EKSPLOZIVNA NAPRAVA

Vujović i njegov saučesnik su pobjegli s mjesta zločina Golfom 5, koji su zapalili u blizini Bileće. Vujović je uhapšen početkom juna 2018. u Beogradu u Srbiji s lažnim dokumentima Hrvatske i Švicarske. Protiv njega je u Srbiji vođen krivični postupak zbog korištenja falsifikovanih dokumenata.

Tokom postupka je tvrdio da mu je sve montirano i podmetnuto. Poznat je odranije po činjenju krivičnih djela, a 2007. u banjalučkom Okružnom sudu osuđen je na osam godina robije zbog podmetanja eksplozivne naprave pod službeni automobil Miodraga Kundačine, bivšeg komandira Jedinice državne granične službe u Bileći. /Izvor:  oslobodjenje.ba/cazin.net/

Prethodni članakTragičan ishod potrage na Igmanu: Pronađeno tijelo 26-godišnjaka
Sljedeći članakNapad nožem u Francuskoj: Muškarac ubio policajca u postaji