Naslovnica Zanimljivosti Nevjerovatna priča o beskućniku koji je riskirao život da bi spasio potpunu...

Nevjerovatna priča o beskućniku koji je riskirao život da bi spasio potpunu neznanku

60
0

Nevjerovatna priča o beskućniku koji je riskirao život da bi spasio potpunu neznanku

U Koloradu živi veliki broj beskućnika.

A sestra blogerice Carly Reynolds, koja je priču prenijela za Huffington Post, nedavno je od jednog doživjela nešto što će pamtiti čitav život.

Svakog dana prolazila je kraj dotičnog 35-godišnjaka na putu prema poslu. A onda je on jednog dana, baš u trenutku kad je ona autom zastala ispred njega zbog prometa, napravio nešto neočekivano.

Bacio je iz ruku svoj znak za prošenje i potrčao prema sredini velike prometnice. Prateći ga pogledom ugledala je kako jedan automobil vozi sporo i dijagonalno preko tri trake. Beskućnik je uspio dotrčati do automobila i pokušao ga guranjem s boka usmjeriti natrag na pravi put kako ne bi preko platoa izbio na trake suprotnog smjera. Pokucao je na prozor, ali ništa se nije dogodilo.

Kad to nije upalilo preskočio je plato koji je odvajao trake i počeo divlje mahati nadolazećim automobilima da se zaustave. To mu je uspjelo, a u međuvremenu su mu u pomoć priskočili drugi prolaznici te su svi zajedno uspjeli zaustaviti automobil netom prije nego što bi se zabio u zgradu. Na kraju se uspostavilo da je žena za volanom u trenutku vožnje pretrpjela napadaj i onesvijestila se.

“To je čovjek kojeg ljudi svakodnevno ignoriraju i pokušavaju izbjeći njegov pogled kako se ne bi osjećali loše što mu ne daju novac. Ipak, nije oklijevao ni trenutka da riskira svoj život kako bi spasio tu gospođu i barem još 20 drugih koji su se u nju mogli zabiti. Nije od nje očekivao ništa i idući je dan bio ponovo na svom uglu kao da se ništa nije dogodilo. Spustila sam prozor automobila idućeg dana u prolazu i pohvalila ga za to što je napravio. Sve što mi je kazao jest da je pomislio da može pomoći pa je i pomogao”, ispričala je sestra koja je svemu svjedočila. /Izvor: magazin.ba/

Prethodni članak(VIDEO) Trudnica se slikala sa pčelama na stomaku. Pred sam porođaj, rekli su joj vijest koja ju je slomila!
Sljedeći članakDjevojka je legla između dva velika konja. Njihova reakcija? Nevjerovatna! (VIDEO)