Naslovnica Region Najmanje 20 djece stradalo u požaru koji je zahvatio školu!

Najmanje 20 djece stradalo u požaru koji je zahvatio školu!

79
0

Najmanje 20 djece stradalo u požaru koji je zahvatio školu!

Najmanje 20 djece, uglavnom predškolskog uzrasta, smrtno je stradalo u požaru koji se dogodio u školi u siromašnom dijelu Niameya, glavnog grada zapadnoafričke države Niger, objavili su lokalni mediji, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U požaru je uništeno 20 razreda u kolibama od trske, a nažalost 20 djece je smrtno stradalo”, rekao je pukovnik Sidi Mohamed, šef vatrogasaca.

Načelnik vatrogasne službe Bako Boubakar kazao je da su među mrtvima većinom mala djeca. Škola u kojoj je izbio požar nalazi se na jugoistočnoj periferiji Niameya, nedaleko od aerodroma.

Premijer Ouhoumoudou Mahamadou posjetio je mjesto događaja i prenio vladino saučešće porodicama preminule djece. Škola u gusto naseljenom kvartu Pajs Bas ima oko 800 učenika, uključujući djecu koja su išla u vrtić. fokus.ba

Prethodni članakISPLIVALA PRVA SLIKA MIKIJA ĐURIČIĆA S ĆERKOM DUNJOM: Pčelar iz Kupinova krije porodicu ko zmija noge a ovakvog ga još niste videli!
Sljedeći članakTANJA SAVIĆ SE SPREMA DA DOČEKA SINOVE U SRBIJI: Kad Maksim i Đorđe vide šta im je mama kupila, vrištaće od sreće!