Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) Hit u Keniji / Znate li kako izgleda doručak sa žirafama?

(VIDEO) Hit u Keniji / Znate li kako izgleda doručak sa žirafama?

62
0

(VIDEO) Hit u Keniji / Znate li kako izgleda doručak sa žirafama?

Video koji je snimljen u popularnom hotelu u Keniji pokazuje jednu neobičnu turističku atrakciju, a to je doručak sa žirafama.

Video je objavljen na YouTube kanalu Seeker Stories i na njemu se može vidjeti kako žirafe koje žive na području The Giraffe Manor hotela u Nairobiju guraju svoju glavu kroz prozor kako bi pojele malo doručka gostima hotela.

“Tek kada vam žirafina glava završi u zdjelici pahuljica shvatite koliko imaju veliku glavu i počnete cijeniti to.”, opisuje fotograf Robin Moore u videu.

Hotel se nalazi na zemljištu od gotovo 57 hektara, a njime upravlja afrička organizacija za ugrožene životinje popularnija pod nazivom Giraffe Center.

Na stranici hotela stoji kako krdo Rothschild žirafa svako jutro i navečer posjećuje hotel i životinje zabadaju glavu kroz prozor kako bi dobile neku poslasticu, a zatim se vraćaju nazad u prihvatilište. /Izvor: radiosarajevo.ba/

 

Prethodni članakTuga / Preminuli vlasnici poznatog fast fooda u Sarajevu
Sljedeći članak(VIDEO) OPREZ U BAŠTAMA I TRŽNIM CENTRIMA! Komunalci ‘love’ neposlušne, a kazne za nepoštovanje mera idu i DO 300.000 DINARA