Naslovnica Zanimljivosti Na dan vjenčanja je ustala iz kolica i sama hodala do oltara

Na dan vjenčanja je ustala iz kolica i sama hodala do oltara

66
0

Na dan vjenčanja je ustala iz kolica i sama hodala do oltara

Mladenka iz Italije iznenadila je svojeg budućeg supruga, ali i ostale goste na vjenčanju. Irene je naime uspjela ustati iz kolica i uz pomoć fizioterapeuta i uređaja tvrtke Ekso Bionic hodati do oltara. Čim je ušla u crkvu svi okupljeni su joj počeli pljeskati.

Video je na Facebooku objavila spomenuta tvrtka koja je u komentaru napisala da je Ireni uspjela ostvariti san.

– Uhvatila me golema trema, ali presretna sam. Emocije su bile vrlo jake, ali sam uspjela. Hvala svima – rekla je Irene Zami nakon što je uspjela na vlastitim nogama doći do oltara i udati se.

Ona se početkom godine javila kalifornijskoj tvrtki Ekso sa željom da, umjesto u kolicima, stojeći na nogama kaže sudbonosno “da” svojem zaručniku. Želja joj je ispunjena i oduševljena Irene je, uz goleme ovacije cijele kapelice, polako, ali sigurno došetala do oltara.

– Održali su obećanje, nemam riječi – rekla je nakon što je probala Ekso bioničko odijelo.

Senzori preračunavaju dužinu i ritam koraka
Revolucionarni izum pričvrsti se na nekoliko mjesta za tijelo teško pokretne osobe. Brojni sofisticirani senzori prate kretnje gornjeg dijela tijela i njegove pokrete te ih preračunavaju u dužinu i ritam koraka. Motori na mjestu koljena i drugih zglobova savijaju ih u savršenom ritmu i osoba hoda.

Odijelo je teško 23 kilograma, no korisnik ni u jednom trenutku na svojem tijelu ne osjeća njegovu težinu. Osoba s Eksom na tijelu može hodati brzinom od najviše 3,2 kilometra na sat, a poželjno je da uz sebe ima još nekoga tko može jednostavnim unosom podataka u računalo na leđima regulirati tempo hodanja ovisno o vrsti podloge i nagibu. /Izvor: magazin.ba/

Prethodni članakNOVI PLANOVI NJEMAČKE KANCELARKE ANGELE MERKEL: Automatsko uvođenje policijskog sata!
Sljedeći članakMeteorolozi najavili: Snijeg će opet padati u BiH, evo gdje će ga biti najviše