Naslovnica Zanimljivosti GLAD I BEDA TERAJU RODITELJE NA OČAJNE POTEZE: Potresne scene dece koja...

GLAD I BEDA TERAJU RODITELJE NA OČAJNE POTEZE: Potresne scene dece koja sama prelaze granicu (FOTO/VIDEO)

58
0

GLAD I BEDA TERAJU RODITELJE NA OČAJNE POTEZE: Potresne scene dece koja sama prelaze granicu (FOTO/VIDEO)

Sve više dece bez pratnje roditelja prelazi američko-meksičku granicu

Čak 172,331 migranta ušlo je ilegalno u SAD u martu ove godine. Taj je broj rekord koji nije zabeležen u poslednjih 15 godina. U poslednjih je šest meseci granicu između Meksika i SAD-a prešlo 570 hiljada ljudi, što je za 24 posto više migranata nego u istom periodu lani.

Dodatan problem postao je broj maloletnih migranata, koji u zemlju često putuju bez pratnjeroditelja i starijih članova porodice, a jedine odrasle osobe na putu zapravo su krijumčari ljudi.

U odnosu na broj maloletnih migranata koji su ušli u zemlju u februaru ove godine taj se broj udvostručio. U martu je u SAD ilegalno ušlo 18 663 dece. Deca borave u prihvatilištima koji su davno premašila svoje smeštajne kapacitete.

 Agencija za carinu i nadzor granice izvestila je o početku povećanog priliva od aprila 2020. godine, a kao glavne razloge navode “nasilje, prirodne katastrofe, nestašice hrane i siromaštvo u Meksiku i severnom trokutu zemalja Centralne Amerike.”

Najviše je migranta iz Gvatemale, Hondurasa i Salvadora, a oni odrasli koji uđu u zemlju bez dece često vrate u Meksiko. Za sad je vraćeno njih 104 hiljade.

 Nova administracija u Beloj kući za situaciju krivi Trampovo vodstvo i ukazuje na dugotrajno loše vladanje situacijom i ukidanje infrastrukture koja je funkcionisala do tad.

– Niko ne može očekivati da će se ova situacija rešiti preko noći – kazao je službenik Bajdenove administracije i dodao da “predsednik ima plan”.

– Moramo ispočetka izgraditi sistem – kazao je.

Trenutno je u smeštaju američke vlade nešto više od 20 000 maloletnika. /Izvor: srbijadanas.com/

Prethodni članakTozovac sahranjen uz pjesmu “Violino ne sviraj
Sljedeći članakKRISTIJAN PIJAN KAO LETVA! Pada, tetura se – ovo je uradio PROTIVNO odluci produkcije! Haos! (VIDEO)