Naslovnica Zanimljivosti EVO ČIJU JE SLIKU TOZOVAC NOSIO U NOVČANIKU DO SMRTI: Nije u...

EVO ČIJU JE SLIKU TOZOVAC NOSIO U NOVČANIKU DO SMRTI: Nije u pitanju njegova žena

52
0

EVO ČIJU JE SLIKU TOZOVAC NOSIO U NOVČANIKU DO SMRTI: Nije u pitanju njegova žena

Predrag Živković Tozovac (85), kojeg su mnogi nazivali najvećim gospodinom srpske narodne muzike, a od milošte, kao znak muzičke veličine, srpskim Džonijem Kešom, preminuo je juče na Vojnomedicinskoj akademiji od posljedica koronavirusa.

Iako su njegovi prijatelji i članovi porodice vjerovali da će mladalački duh, koji je uvijek imao, biti jači od virusa, nažalost Predragovo srce nije izdržalo. Poslednje dane života proveo je na respiratoru.

Ratko Rađenović, vjenčani kum legendarnog pjevača, u emotivnoj ispovijesti kaže da više ništa neće biti isto, te da će mu najbolji prijatelj faliti svakoga dana.

– Posljednji put sam ga vidio prije tri i po nedelje, prije nego što je otišao u KBC „Dragiša Mišović“. Činilo se da će se izvući jer su ga otpustili na kućno liječenje, međutim stanje mu se naglo pogoršalo i prebačen je na VMA – priča drhtavim glasom pevačev kum.

– Mi smo bili najbolji prijatelji. Družili smo se čitavog života, ali posljednjih 20 godina intenzivno. Nedostajaće mi naši razgovori, njegovi savjeti. On je bio najinteligentniji i najbolji čovjek kojeg sam ikada upoznao – kaže on.

– Bio je najveći ljubitelj života, pionir življenja. Zapravo, bio je sublimacija inteligencije, emocije i pameti. U novčaniku je nosio fotografiju svog oca kojeg su streljali kada je imao samo 5 godina. Zamislite kakav je to bio čovjek, koji je do smrti nosio fotografiju oca kojeg praktično nije ni poznavao. Bio je pun empatije i od ljubavi satkan. Iz životne tuge i rapsodije, napisao je najlepše ljubavne pjesme – govori Rađenović o svom kumu sa puno emocija.

Žena u teškom stanju, ne može da priča!

Na telefon supruge Predraga Živkovića Tozovca javila nam se njena rođena sestra. Rekla nam je da je Mima jako loše podnijela smrt svog supruga.

– Mima ne može da govori. Potpuno je slomljena, razumijete. Tek su joj javili da je preminuo, a nije mogla ni da ga čuje ni da ga vidi zbog toga što je bio na respiratoru. Samo plače i ne može da prihvati da ga više nema… Ne znamo kada će biti sahrana, on je preminuo na VMA i još uvijek se tamo nalazi – rekla je za Mimina sestra. (kurir.rs)

Prethodni članakJEZIVO! Tara skočila kroz prozor, RAZBILA STAKLO! Bacala i lomila sve – strašan nervni slom! (VIDEO)
Sljedeći članakOGLASILA SE DEVOJČICA (13) ČIJI JE NESTANAK POTRESAO SRBIJU: Otkrila u kakvom je sada stanju!