Naslovnica Zanimljivosti (VIDEO) ŽENA KOSILA TRAVNJAK, A ONDA SE STRESLA OD JEZE: “Pauk vuk”...

(VIDEO) ŽENA KOSILA TRAVNJAK, A ONDA SE STRESLA OD JEZE: “Pauk vuk” sa stotinama mladunaca na leđima je piljio direktno u nju!

73
0

(VIDEO) ŽENA KOSILA TRAVNJAK, A ONDA SE STRESLA OD JEZE: “Pauk vuk” sa stotinama mladunaca na leđima je piljio direktno u nju!

Žena nije krila zaprepašćenje zbog prizora u svojoj bašti

Jedna žena nije krila užasnutost kada je ugledala velikog “pauka vuka” sa stotinama beba na leđima kako se vrte po njenoj bašti. Žena je doživela najveći šok tokom života kada je otkrila masivnog “pauka vuka” kako se razmilio u zadnjem delu njene bašte dok je kosila travnjak.

Kad je pogledala izbliza, prestravljena Australijanka primetila je na stotine beba pauka kako se nalaze na leđima majke – stvarajući jeziv prizor dok mile po telu majke.

Iznenađena otkrićem koje je šokiralo, žena iz Kobarga u Novom Južnom Velsu zaustavila je svoj vrtlarski posao da bi napravila snimke jezivih paukova. Potom je veliku majku i njene mlade preselila što dalje – ali kada se vratila da napravi još jednu fotografiju, bebe su sve nestale.

Uprkos zaprepašćenju, žena je želela da otkrije vrstu posetilaca u svom dvorištu i otišla je na popularnu australijsku stranicu za identifikaciju pauka na Fejsbuku kako bi potražila pomoć.

– Pronašla sam ovog pauka sa puno beba pauka na leđima dok sam kosila. Premestila sam ih, a onda, kad sam se vratila da snimim još jednu fotografiju, sve bebe su otišle – napisala je.

– Molim vas, može li neko da mi identifikuje pauka?

 Uskoro joj je stigao odgovor, na njeno čuđenje, mnogi su je obavestili da je jedina vrsta pauka koja nosi svoje mladunce na leđima “pauk vuk”.

– Tačnije, “Tasmanicosa sp” iz porodice “paukova vukova” Lycosidae – napisala je jedna osoba.

– Vau, nikada pre nisam videla vukove da se tako kreću! – prokomentarisala je druga osoba, dok je treća dodala: “Ovi pauci vukovi se tako dobro brinu o svojim mladuncima, zar ne”.

Njene upečatljive fotografije prikupile su bezbroj različitih reakcija korisnika društvenih mreža, neki su fotografije opisali kao “neverovatne” i “lepe”, dok su ih drugi označili kao “zastrašujuće”.

– Prokletstvo, to je tako zastrašujuće – čak i bez 300 beba koje bi mogle da puze po meni – prokomentarisao je jedan.

– Samo sam se naježio i protrljao ruke.

Prema Australijskom muzeju, pauci vukovi su jedna od retkih vrsta paukova koji pokazuju “tako visok stepen roditeljske brige”, ​​jer ženke često nose bebe na leđima.

Ljubitelj paukova, Ben Šoard, iz Goulburna, podelio je objašnjenje ukazujući da su pauci vukovi robusni, okretni lovci koji žive na zemlji i koji se često mogu naći na travnjacima i u baštama.

– Mnoge vrste su vrlo česte, osećaju se kao kod kuće na otvorenim travnjacima i u baštama – rekao je Ben.

– Ukoliko noću uperite izvor svetlosti ka bašti, moguće je videti plavu refleksiju njihovih očiju.

Gospodin Šard je rekao da su “najpouzdanija karakteristika prepoznavanja pauka vukova njihove oči”.

Gornja četiri oka u osnovi čine kvadrat kada se gledaju odozgo, sa dva velika oka okrenuta manje-više direktno napred, a dva stoje iza njih – dodao je Šard. /Izvor: srbijadanas.com/

Prethodni članakZA DLAKU IZBEGNUTA TRAGEDIJA U SPLITU! Pokušao da izbegne pešaka pa se ZAKUCAO u baštu kafića (VIDEO)
Sljedeći članakDR DUNJIĆ OTKRIO 3 NAJVEĆE GREŠKE KOJE LJUDI PRAVE S VITAMINOM D: Evo šta ne smijemo raditi!