Naslovnica Zdravlje 1 NEOBIČAN SIMPTOM UKAZUJE NA TUMOR: Dr Danica Grujičić otkrila znakove koji...

1 NEOBIČAN SIMPTOM UKAZUJE NA TUMOR: Dr Danica Grujičić otkrila znakove koji mogu značiti da je bolest napala mozak!

69
0

1 NEOBIČAN SIMPTOM UKAZUJE NA TUMOR: Dr Danica Grujičić otkrila znakove koji mogu značiti da je bolest napala mozak!

Doktorka Danica Grujičić govorila je o malignim bolestima i upozorila koji bi mogli biti simptomi kada ova bolest napadne mozak.

– Simptom tumora mozga mogu biti fine psihičke promjene, a koje najprije primete ljudi bliski oboljelom. Kao na primjer da osoba počne da priča viceve koji nisu karakteristični za njega, onda da ispoljava ponašanje koje nije karakteristično za njega, ili osobine koje nisu do tada bile karakteristične za njega. To je znak da treba da se uradi dijagnostika – pojasnila je doktorka, dodajući da se prvi simptomi često zanemare i da se pripišu nekim drugim dešavanjima u životu.

– U ovakvim slučajevima najbolje je javiti se neurologu ili svom izabranom lekaru, on vas poznaje i uočava promjene – rekla je doktorka gostujući na TV Prva.

Na pitanje voditelja da prokomentariše izjavu doktora Branimira Nestorovića da soda bikarbona liječi rak, doktorka je kategorično odbila mogućnost da je on tako nešto izjavio

– Ne vjerujem da je tako rekao, soda ima svoje pozitivne osobine, kao na primer kod kiseline u želucu. Inače, u prirodi postoji mnogo supstanci koje mogu da vam pomognu, ali za njih nikada nije napravljeno ispitivanje kao kada se ispituje lijek, već je to sve na osnovu iskustva. Inače, Nestorović je iskusan ljekar, kod koga smo svi vodili djecu na preglede, samo što nekada bude pogrešno shvaćen. haber.ba

Prethodni članakBlažuj se prazni, na Lipu idu i porodice: Građani USK-a više nemaju strpljenja
Sljedeći članakPronađen novi soj koronavirusa: “Zaražena osoba imala je blaže simptome”