Naslovnica Region POLITIČARI SAVJETUJU DA SE NE PUTUJE, ALI MALO IH TKO SLUŠA: Iz...

POLITIČARI SAVJETUJU DA SE NE PUTUJE, ALI MALO IH TKO SLUŠA: Iz Njemačke tijekom vikenda otputovalo tisuće ljudi!

71
0

POLITIČARI SAVJETUJU DA SE NE PUTUJE, ALI MALO IH TKO SLUŠA: Iz Njemačke tijekom vikenda otputovalo tisuće ljudi!

U Njemačkoj su započeli uskrsni praznici. Savezna vlada savjetuje da se nepotrebno ne putuje. Broj novih infekcija koronavirusom u Njemačkoj ubrzano raste, ali mnogi stanovnici čini se, ne slušaju savjete svojih političara.

Naime, tisuće ljudi je tijekom vikenda otputovalo iz Njemačke, a najviše ih je otišlo na Mallorcu. Prema podatcima iz zračnih luka, ove se nedjelje u Palma de Mallorci očekivalo 70 letova iz Njemačke, a u subotu je bilo 60 letova.

Prema TUI-u (Njemačka multinacionalna tvrtka za putovanja i turizam sa sjedištem u Hannoveru) na Mallorcu je tijekom vikenda iz Njemačke otputovalo gotovo 2.000 turista iz pet njemačkih zračnih luka.

– Tijekom vikenda je bilo 15 letova iz Njemačke za Mallorcu. Letovi nisu bili u potpunosti rezervirani i na istoj razini kao prošli vikend – rekao je glasnogovornik TUI-a za Njemačku tiskovnu agenciju.

Test na koronavirus obvezan je za putnike koji se vraćaju u Njemačku od utorka (30. ožujka) od ponoći. U zrakoplov mogu ući samo oni koji mogu pokazati negativan test na koronavirus, obavijestilo je njemačko Savezno ministarstvo zdravstva.

Tko plaća karantenu za turiste na Mallorci ili u nekoj drugoj zemlji?

Ako je test na koronavirus pozitivan, a nalaze se u nekoj drugoj zemlji npr. na Mallorci, turisti ne smiju putovati kući, i moraju biti u karanteni.

– U zrakoplov smiju ući samo oni koji imaju negativan test na koronu. Izolaciju prema lokalnim propisima provodite na vlastiti rizik. Sve daljnje troškove putnik u pravilu sam snosi – piše na internetskoj stranici njemačkog Ministarstva zdravstva.

Kako je izvijestio lokalni medij “mallorcazeitung.de”, turisti koji imaju koronavirus mogu otići u hotel koji je predviđen za turiste koji imaju Covid 19. Troškove boravka u karanteni tada pokriva Europska kartica zdravstvenog osiguranja (EHIC). Karantena se tada primjenjuje poput liječenja u inozemstvu. Primjerice, ako svoj boravak u apartmanu ili hotelu u kojem odsjedate možete i želite produžiti do 14 dana, troškove morate snositi sami.

Unatoč svim mjerama i posljedicama, mnogi stanovnici Njemačke planiraju putovanja. Njemački mediji pišu kako podatci iz zračnih luka pokazuju da je do Uskrsnog ponedjeljka samo između Balearskih otoka i Njemačke planirano 532 letova. Fenix-magazin/MD

Prethodni članakNikako ne bacajte prvu vodu u kojoj ste kuhali grah! Jako je korisna, čini čuda i naše bake su znale za ovaj trik!
Sljedeći članakMiljana Kulić se ošišala na ćelavo! Jezivo! (Foto)