Naslovnica Zdravlje Nikako ne bacajte prvu vodu u kojoj ste kuhali grah! Jako je...

Nikako ne bacajte prvu vodu u kojoj ste kuhali grah! Jako je korisna, čini čuda i naše bake su znale za ovaj trik!

64
0

Nikako ne bacajte prvu vodu u kojoj ste kuhali grah! Jako je korisna, čini čuda i naše bake su znale za ovaj trik!

U neka davna vremena, kada nisu postojala kupovna sredstva, domaćice su čiste dom najčešće hranom. Pa tako su svježim hljebom prale zidove, kamene podove mlijekom, prozori se čistili krompirom…

Danas znamo da su sirće, limunov sok i soda bikarbona moćna sredstva za čišćenje gotovo svih površina i aparata i u kuhinji i kupatilu, a rijetko ko zna da i grah može da bude koristan, pišu “Informer“.

Zapravo, voda u kojoj se ova namirnica kuhala. Znate kako kada kuhate grah, onu prvu vodu bacite? E pa, nemojte! Procijedite je (od eventualnih ljuski koje je povrće pustilo), i pomiješajte sa vrelom vodom.

Ova mješavina čini čuda za staklene površine – od prozora, preko ogledala, pa sve do posuđa. Predmete dobro poprskajte mješavinom, istrljajte sunđerom, pa isperite. Za nešto jači “dezinfekcioni” efekat i kod upornijih fleka, možete u smjesu dodati i malo alkoholnog sirćeta. Vidjet ćete, rezultat je nevjerovatan! haber.ba

Prethodni članakJANA POKAZALA ĆERKU, KRISTINA DŽULIJEN IZRASLA U PRAVU LEPOTICU! Rođena je u Las Vegasu i preslikana je majka!
Sljedeći članakPOLITIČARI SAVJETUJU DA SE NE PUTUJE, ALI MALO IH TKO SLUŠA: Iz Njemačke tijekom vikenda otputovalo tisuće ljudi!