Naslovnica Zanimljivosti NE BACAJTE PROKLIJALI KROMPIR, OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI: Uradite 1 stvar...

NE BACAJTE PROKLIJALI KROMPIR, OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI: Uradite 1 stvar i jest ćete ga u slast!

61
0

NE BACAJTE PROKLIJALI KROMPIR, OVAJ TRIK ĆE VAM POMOĆI: Uradite 1 stvar i jest ćete ga u slast!

Naučnici sa Linkoln Univeriteta otkrili su nam da smo čitavog života u zabludi zato što izbjegavamo proklijali krompiir. On je savršeno bezbjedan za jelo.

Umjesto što ćete se riješiti proklijalog krompira tako što ćete ga baciti, bolje se zaustavite i slobodno ga upotrijebite.

Frustrirajuće je da onda kada krenete da spremate ručak shvatite da vam je krompir proklijalo. Međutim, nema razloga za brigu. Naučnici iz oblasti hrane dokazali su da su proklijali krompiri podjednako jestiv i zdravi kao i obični. Sve što trebate da uradite jeste da odsečete proklijale dijelove i krompir će imati uobičajeni ukus.

Godišnje se u Britaniji pojede 730.000 tona krompira za koji se potroši 230 miliona funti. Postoje 50:50 odsto šansi da će krompir da proklija nakon desetak dana.

Kupci često odustaju od krompira koji je nejednakog i neobičnog oblika ili je proklijao. Ali, to što je proklijao ne utiče na njegov ukus.Čak i kada krompir vremenom omekša i postane spužvast, još uvijek je jestiv ali može da ima malo drugačiji ukus.

“Mnogo krompira mi gubimo u samom procesu ljuštenja. Mnogi odustaju od kupovine krompira za koji vide da je proklijao umjesto da uštede malo novca i kupe ga. Treba još istraživanja i dokazivanja u ovoj oblasti kako bismo sve razumjeli” , rekao je doktor Kris Bišop sa ovog univerziteta. novi.ba

Prethodni članakBolna poruka supruge čiji je muž preminuo od COVID-a: Sedam dana kako nisi tu…
Sljedeći članak7 DANA PILA VODU SA LIMUNOM NA PRAZAN STOMAK! Već ŠESTOG dana primetila jednu NEOBIČNU POJAVU na svom telu!