Naslovnica Zanimljivosti Ova nevjerovatna mješavina vratit će u život oštećenu kosu: Čak i ofarbanu,...

Ova nevjerovatna mješavina vratit će u život oštećenu kosu: Čak i ofarbanu, trebaju vam samo 3 sastojka!!

79
0

Ova nevjerovatna mješavina vratit će u život oštećenu kosu: Čak i ofarbanu, trebaju vam samo 3 sastojka!!

Evo maske, koja će pomoći jačanju oštećene kose. Pogodna je za sve tipove kose, a takođe, pomaže u smanjenju njenog opadanja, šta više ona stimuliše rast kose.

Osnovni sastojak ove maske je kvasac. Primijenjuje se 2 puta nedeljno. Za oporavak oštećene kose, i da biste dobili maksimalne rezultate, postupak se ponavlja u toku 2 mjeseca, bez prekida. Znači, dva puta nedeljno u toku 2 mjeseca.

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visokokvalitetan, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose, i nezamjenljive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast.

Maska od kvasca protiv opadanja, i za jačanje tanke i slabe kose

Biće potrebno:

– 3-4 sup. kašike toplog mlijeka
– 1 kaf. kašika meda
– 7 gr suhog, ili 2o gr svježeg kvasca

Priprema:

U 3-4 supene kašike toplog mleka rastvoriti 1 kafenu kašiku meda ili šećera, dodati 20 gr svježeg kvasca. (za dugu kosu koristite duplu količinu). Ostaviti na toplo mjesto da fermentira, 15-20 minuta.

Dobijenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi sat vremena (možete i duže, do 2 sata, što duže to bolje), poslije kosu oprati toplom vodom.

Pomoću ove maske, gljivice kvasca povećavaju količinu vitamina, proteina i minerala neophodnih za rast vaše kose. Hranljive materije upijaju se u folikule kose i jačaju oštećenu kosu, piše “Novi“. (haber.ba)

Prethodni članakOno što je Arkan uradio Džeju je toliko morbidno da ostavlja bez daha!
Sljedeći članakIMATE LI OVE BIJELE FLEKE PO KOŽI? NE IGRAJTE SE: Evo šta je u pitanju!