Naslovnica Zanimljivosti Nedim Sladić otkrio kad nam to napokon stiže proljeće!

Nedim Sladić otkrio kad nam to napokon stiže proljeće!

55
0

Nedim Sladić otkrio kad nam to napokon stiže proljeće!

Meteorolog Nedim Sladić kazao je da će se vremenske prilike proljepšati od 26. do 28. ili 29. marta, nakon čega će opet biti vidljiva kraća promjena vremena, ali, kako je istakao, ne bi trebala biti intenzivna kad su u pitanju hladnoća i veće padavine.

Ovaj period je zadnji trzaj zime i nadamo se da ga kroz april neće biti, ali hoće biti hladna jutra i dalje. Temperature će rasti od četvrtka i često ćemo bilježiti prema kraju radne sedmice temperature zraka u dvocifrenim vrijednostima – rekao je Sladić.

Kazao je i da je rano govoriti o ljetu, ali da se može govoriti o prognozi za proljeće, te da će biti toplije u drugom dijelu. U maju se mogu očekivati veća temperaturna odstupanja, a manje su šanse za prvi dio proljeća budući da je mart hladniji za stepen, stepen i po od prosjeka. Vjerovatno da će ovaj put mart ispasti hladniji od februara, što i nije tako čest slučaj – kazao je.

Sladić je govorio i o biometeorološkim prilikama te rekao da je za sve nas težak period, budući da se suočavamo sa postojećim problemom koji nas muči 14 mjeseci, ali da danima sivilo i tmurno vrijeme se negativno održava na sve nas i kod onih koji nisu meteoropati u vidu poteškoća kao što su malaksalost, dekoncentracija, neraspoloženost.

Zbog viška vlage astmatičari ovo teško podnose, tako da su biometeorološke prilike nepovoljne, ali nadati se kako bude sedmica odmicala, odnosno u četvrtak i petak, da će se i biometerološke prlike poboljšati te da će se bolje osjećati svi. Iščekujemo sunce kojeg je ovog marta jako malo – izjavio je za N1. /Izvor: krtice.net/

Prethodni članakGOCA ŠAULIĆ NE MOŽE DA SAKRIJE SREĆU: Bilo je vreme da nam se desi nešto lepo, Šaban bi bio najsrećniji!
Sljedeći članakPrekretnica! Tanja Savić nema starateljstvo nad sinovima: Pjevačica objelodanila detalje presude!