Naslovnica Zanimljivosti Policajac – heroj iz Novog Pazara: Spasio život Senade koju je muž...

Policajac – heroj iz Novog Pazara: Spasio život Senade koju je muž izbo nožem

55
0

Policajac – heroj iz Novog Pazara: Spasio život Senade koju je muž izbo nožem

Ivan Milojević je inače više puta pohvaljivan i nagrađivan od strane Grada Novog Pazara, Ministra unutrašnih poslova i Policijskih sindikata

U novopazarskom naselju Selakovac danas se zamalo dogodila tragedija kad je muž nožem nekoliko puta ubo suprugu Senadu H., a zatim sebi pokušao da oduzme život.

Prevezao povrijeđenu

Senadu H. je službenim vozilom do Opće bolnice transportovao policajac Ivan Milojević koji je na mjesto sukoba stigao poslije poziva koji je uputila njena kćerka. Povrijeđenoj ženi je pružio prvu pomoć i pokušao da zaustavi krvarenje.

Kad je vidio da je žena u kritičnom stanju, odlučio se da je transportuje službenim vozilom do bolnice u čemu mu je pomogao još jedan kolega. Povrijeđenu ženu zbrinuli su ljekari novopazarske Opće bolnice i trenutno se nalazi van životne opasnosti.

Milojević je inače više puta pohvaljivan i nagrađivan od strane Grada Novog Pazara, Ministra unutrašnih poslova i Policijskih sindikata.

U pucnjavi koja se dogodila u decembru ispred Policijske uprave Novi Pazar, Milojević je spasio Novopazarku Melihu Muminović (32) koja je slučajno ranjena.

Milojević je 2016. godine, van dužnosti i nenaoružan, hitrom i hrabrom reakcijom savladao dvojicu napadača u centru Novog Pazara. Ispred kafića, pedesetak metara od Milojevića, došlo je do pucnjave u kojoj je Haris U. potegao pištolj i počeo da puca ka Dž. Š., iako je u blizini bilo više od hiljadu ljudi.

Više puta nagrađivan

Tom prilikom Milojević je dobio plaketu za više herojskih djela od Policijskog sindikata. Milojević je zbog izvanrednih rezultata i iskazane hrabrosti do sada više puta nagrađivan.

Prvo mu je dodeljena Plaketa Novog Pazara zbog postignutih rezultata koje je u suzbijanju kriminala postigla patrola njegove jedinice Interventne policije, a kasnije je nagrađen i od strane ministra unutrašnjih poslova. /Izvor:  Avaz.ba/cazin.net/

Prethodni članakDala otkaz da postane automehaničar, razumije se u automobile više od većine muškaraca
Sljedeći članakVlasnik kuće u kojoj su se otrovali radnici iz BiH: Bojler je servisiran prošle godine, ali papire nisam dobio