Naslovnica Svijet ODLUČENO: ‘Lockdown’ u Njemačkoj do 18. travnja!

ODLUČENO: ‘Lockdown’ u Njemačkoj do 18. travnja!

49
0

ODLUČENO: ‘Lockdown’ u Njemačkoj do 18. travnja!

Od 15:15 sati kancelarka Angela Merkel (66, CDU) i premijeri saveznih država razgovaraju o načinu borbe protiv pandemije u Njemačkoj. Sastanak je započeo sa 75 minuta zakašnjenja. Jedino oko čega su se dosad kancelarka i premijeri složili je da će se „lockdown“ u Njemačkoj produljiti do 18. travnja piše njemački Bild.

No, postoji i nekoliko kontroverznih tema oko kojih se ne mogu dogovoriti. Budući da je u trenutačnom nacrtu rezolucije (od 10 sati ujutro) predloženo: Kućanstvo se može sastati s do četiri druge osobe – čak i ako je premašena trenutačno primjenjiva granica od najviše pet osoba. I mogući su i sastanci s više domaćinstava.

Ali neki premijeri žele izbaciti tu točku iz nacrta, bez iznimke za Uskrs.To bi značilo: Uskrs ćemo slaviti relativno usamljeno 2021. godine – kao i prošle godine. Također, isključeno je iz nacrta odluke i sporazum koji predviđa da se škole moraju zatvoriti ako ne mogu osigurati dva testa tjedno za sve učenike i nastavnike ako je incidencija od 100 ili više.

Jer Savezne države žele zadržati suverenitet nad obrazovnom politikom, a Merkel nije postavila nikakve smjernice za otvaranje škola. Problem je i putovanje u Mallorcu. Prema informacijama BILD-a, Wolfgang Schäuble (78) je rekao: “Ne mogu objasniti ljudima zašto postoje posebni letovi za Mallorcu”, rekao je dosadašnji predsjednik Bundestaga.

Premijerka Mecklenburg-Western Pomerania Manuela Schwesig ( SPD) također kritizira koronsku politiku savezne vlade.

“Odluka da se uspostave letovi za Mallorcu je pogrešna. Trebali bismo učiniti bolje kako bismo osigurali da obitelji mogu na odmor za Uskrs u svojoj zemlji s malo kontakata ”, rekla je Schwesig za BILD.

A ministar financija Olaf Scholz (62, SPD) je strogo protiv sljedeće kontroverzne točke u nacrtu rezolucije – zabrane kretanja.
Trenutačni nacrt rezolucije navodi da bi regije sa sedmodnevnom incidencijom preko 100 trebale izdati ograničenja izlaska – vrijeme o kojem se još mora pregovarati kada bi navečer počelo ograničenje izlaska do 5 sati ujutro.

Uz to, sve škole i vrtići trebali bi se ponovno zatvoriti gdje je incidencija 200. /Fenix-magazin/IM/

Prethodni članakOBITELJSKA DRAMA: Ubio suprugu u stanu, pozvao dadilju da se pobrine za djecu, a on se otišao predati policiji!
Sljedeći članak(VIDEO) Mislio je da se može zezati s ruskim policajcem, ali se grdno prevario!