Naslovnica Zanimljivosti Nove mjere u Srbiji od ponedjeljka: Evo ko sve neće moći raditi

Nove mjere u Srbiji od ponedjeljka: Evo ko sve neće moći raditi

127
0

Nove mjere u Srbiji od ponedjeljka: Evo ko sve neće moći raditi

Krizni štab za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 Srbije, predložio je danas nove mjere za suzbijanje epidemije, koje će važiti od sutra, 22. marta od 6 časova ujutru.

Od sutra, zbog opasnosti širenja zarazne bolesti COVID-19, ostaju zatvoreni ugostiteljski objekti – kafići, restorani, noćni klubovi i barovi kao i tržni centri. Svi objekti prodaje hrane i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke) mogu da rade do 21 čas, svi ostali objekti do 20 časova, po sljedećim uslovima:

Svi objekti koji budu otvoreni moraju obezbijediti poštovanje mjere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posjetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gdje mora biti obezbjeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. Ovo znači da ukoliko prodavnica ili na primer frizerski salon ima 90 kvadratnih metara, unutar tog objekta može boraviti istovremeno najviše 10 osoba. Isto pravilo se primjenjuje na teretane – unutar fitnes centar od 160 kvadratnih metara ne smije boraviti više od 10 osoba. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni (frizer, prodavac, fitnes instruktor).

Vlada Srbije napominje da će od sutra ujutru biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja upravo ove mjere – poštovanja dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja COVID redara u datom objektu.

Bitna napomena je da je ugostiteljskim objektima dozvoljena šalterska prodaja hrane i pića, kao i da se dostava može vršiti 24 sata dnevno. Hotelski restorani i kafei mogu usluživati samo i isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom do 21 sat.

Vlada Republike Srbije i ovim putem još jednom poziva na poštovanje svih epidemioloških mjera i apeluje na ličnu odgovornost svih građana. Sve mjere uvode se radi zaštite zdravlja stanovništva i svođenja socijalnih kontakata na minimum ali do konačne pobjede nad pandemijom potreban je doprinos svih pojedinaca u društvu.

Vakcinacija protiv zarazne bolesti COVID-19 odvijaće se bez prekida po unaprijed utvrđenom planu i u narednim danima, piše Blic. /Izvor:  radiosarajevo.ba/

Prethodni članakVlasnik kuće u kojoj su se otrovali radnici iz BiH: Bojler je servisiran prošle godine, ali papire nisam dobio
Sljedeći članakStigla loša informacija o Harisu: Melina doživjela slom živaca kada je čula o čemu se radi!