Naslovnica Zanimljivosti Njemačkoj treba ” tvrdo zaključavanje” i to tri do četiri tjedna!

Njemačkoj treba ” tvrdo zaključavanje” i to tri do četiri tjedna!

52
0

Njemačkoj treba ” tvrdo zaključavanje” i to tri do četiri tjedna!

Prije novog sastanak njemačke kancelarke Angele Merkel i šefova saveznih država, SPD zdravstveni stručnjak Karl Lauterbach pozvao je na povlačenje svih koraka za ublažavanje u posljednja dva tjedna i pooštravanje zaključavanja.

– Ovo žešće zaključavanje mora se primijeniti do sredine travnja, rekao je Lauterbach u nedjelju za “Welt”.

Riječ je o premošćivanju vremena dok cijepljenje ne ubrza i brzi testovi budu dostupni u cijeloj zemlji u svim školama i tvrtkama. Bilo bi idealno “tvrdi zaključavanje” na tri do četiri tjedna dok testiranje u školama i tvrtkama ne bude omogućeno – rekao je Leuterbach.

– Trenutni napredak cijepljenja ne utječe na “one koji sada imaju najveći rizik od smrti: to su osobe od 50 do 80 godina”, rekao je Lauterbach.

Lokalna kampanja imunizacije ubrzat će tek u travnju ili svibnju, rekao je. Toliko se dugo mora održavati zaključavanje. Jer je potpuno je neprihvatljivo dopustiti da do 10. 000 ponovno umre tjednima prije nadolazećeg cijepljenja – smatra Leuterbach.

Političar SPD-a hitno je upozorio na posljedice širenja takozvane mutacije britanskog virusa, što bi moglo izazvati i uvođenje ograničenja kretanja.

– Svim zemljama koje su nadzirale mutaciju B117 trebala je teža blokada nego što je trenutno imamo. Nitko nije mogao bez ograničenja kretanja – rekao je Lauterbach. /Izvor: Fenix-magazin/MD/ 

Prethodni članakONI U SRBIJI ZARAĐUJU I DO 7.500 EVRA: Ovaj sektor je najplaćeniji, početna plata iznosi 700 evra!
Sljedeći članakISPLATI LI SE BITI POŠTEN? Djevojka na deponiji pronašla 72.000 eura: Pogledajte šta se desilo kada je vratila novac…