Naslovnica Zanimljivosti Nisu poštovali mjere: Za vikend zatvoreno deset restorana, izrečeno 99.000 KM kazni!

Nisu poštovali mjere: Za vikend zatvoreno deset restorana, izrečeno 99.000 KM kazni!

60
0

Nisu poštovali mjere: Za vikend zatvoreno deset restorana, izrečeno 99.000 KM kazni!

“U protekla dva dana republički inspektori izvršili su 1.043 kontrole u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim uslužnim objektima, od čega je 68 bilo sa utvrđenim nepravilnostima”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a

Na području bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) zbog kršenja mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom, republički inspektori su u okviru akcija izvršenih ovog vikenda izrekli kazne u iznosu od 99.000 KM, dok je za 10 objekata izrečena mjera zabrane rada, javlja Anadolu Agency (AA).

“U protekla dva dana na području cijele Republike Srpske, republički inspektori izvršili su 1.043 kontrole u ugostiteljskim, trgovačkim i drugim uslužnim objektima, od čega je 68 bilo sa utvrđenim nepravilnostima”, saopšteno je iz Inspektorata RS-a.

U skladu s procijenjenim rizikom od širenja virusa u pojedinačnim objektima, uzimajući u obzir frekvenciju građana na dnevnom nivou, posebna pažnja inspektora usmjerena je na visokorizične subjekte, kao što su ugostiteljski i trgovački objekti, veliki tržni centri, frizersko-kozmetički saloni, ali od kontrole nisu izuzete ni druge vrste objekata.

“Podršku republičkim inspektorima na terenu pružali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, koji su takođe vršili kontrole i preduzimali mjere u dijelu svojih nadležnosti. Takođe, očekujemo od lokalnih zajednica da većim intezitetom angažuju i svoje kontrolne organe, da pojačaju nadzor na terenu i sankcionišu lica koja krše mjere”, navodi se u saopštenju i dodaje da će biti nastavljena pojačana kontrola poštovanja preventivnih mjera. /Izvor: fokus.ba/

Prethodni članakKRVAVA PORODIČNA DRAMA U NOVOM PAZARU: Muškarac nasrnuo nožem na suprugu, pa izbo sebe tri puta!
Sljedeći članak“Istoga trenutka mi je bilo žao što sam se udala za njega”