Naslovnica Svijet Merkel o novim mjerama: Nažalost, morat ćemo…

Merkel o novim mjerama: Nažalost, morat ćemo…

91
0

Merkel o novim mjerama: Nažalost, morat ćemo…

Dok Njemačka bilježi treći val pandemije, i dok se izrazito zarazni britanski soj virusa širi, neke savezne države već su uvele restrikcije, a ostale su pauzirale planirana ublažavanja mjera

Njemačka se ne smije ustručavati da uvede vanredne mjere i vrati se „tvrdom“ lockdownu ukoliko bude neophodno, izjavila je kancelarka Angela Merkel nakon samita između savezne i državnih vlada o sporoj njemačkoj kampanji vakcinacije.

Državni i savezni predstavnici usuglasili su se oko uvođenja „tvrdog“ lockdowna kako bi se spriječilo širenje virusa ukoliko sedmodnevna stopa incidence ponovo dostigne više od 100 zaraženih na 100.000 stanovnika.

– Nadala sam se da bismo uspjeli bez korištenja tog vanrednog ograničenja, ali to nije moguće kada posmatramo dešavanja u proteklim danima, izjavila je Merkel.

Dok Njemačka bilježi treći val pandemije, i dok se izrazito zarazni britanski soj virusa širi, neke savezne države već su uvele restrikcije, a ostale su pauzirale planirana ublažavanja mjera.

Sedmodnevna stopa incidence porasla je na 95.6 u četvrtak s 90 prethodnog dana, saopćio je Robert Koch Institut (RKI) za kontrolu bolesti. /Izvor:  Oslobodjenje/

Prethodni članakManijak (71) pucao je na ženu i policajca iz nelegalnog pištolja, imao 1,2 promila u krvi
Sljedeći članak(VIDEO) Doživela DVA PEHA pred nastup, a onda je došao i treći! “Ovo je sramota, Real Madrid protiv Ćićevca”