Naslovnica Svijet ZBOG SIGURNIJEG PUTOVANJA: Europska komisija predložila “covid putovnice”

ZBOG SIGURNIJEG PUTOVANJA: Europska komisija predložila “covid putovnice”

54
0

ZBOG SIGURNIJEG PUTOVANJA: Europska komisija predložila “covid putovnice”

To će biti dokaz da je osoba cijepljena, da je već preboljela bolest ili da ima negativan test na covid-19. Potvrde će biti besplatne, u digitalnom ili papirnatom obliku na jeziku zemlje koja je izdaje i na engleskom. Sadržavat će kod kako bi se osigurala sigurnost i autentičnost potvrde.

Te potvrde trebaju biti usklađene i provjerljive u cijeloj Europskoj uniji. Komisija poziva države članice i Europski parlament da što prije usvoje prijedlog kako bi uredba mogla stupiti na snagu do ljeta. Potpredsjednik Komisije Margaritis Schinas kazao je u intervjuu FAZ-u da potvrda treba biti spremna “do ljeta, a ljeto počinje 1. lipnja”.

Radi se o mjeri koja je uvelike namijenjena spašavanju turizma u EU. Komisija se odlučila za uredbu jer su je države članice dužne izravno primjenjivati, suprotno od preporuka koje ionako malo država poštuje.

Budući da nema dovoljno cjepiva, Komisija želi da te potvrde sadržavaju i rezultat testiranja na covid19 ili nazočnost antitijela kako osobe koje nisu imale priliku cijepiti ne bi bile diskriminirane, što je i bila primjedba mnogih zemalja na tu ideju.

Po podacima Komisije, dosad se cijepilo samo 3,5 posto stanovništva EU-a. Fenix-magazin/MD/Hina

Prethodni članak(VIDEO 18+) ZAMENILI PARTNERE! Mina uletela Franu u krevet, usledela ŽESTOKA AKCIJA, a đetić se s NJOM strasno ljubio u WC!
Sljedeći članakPORODICA U SUZAMA, REZULTATI TUMOR MARKERA NISU DOBRI! Rada moli doktore: Molim vas, spasite me da ne umrem od raka!