Naslovnica Svijet (VIDEO) Pucnjava u SAD, ubijeno osmero ljudi

(VIDEO) Pucnjava u SAD, ubijeno osmero ljudi

154
0

(VIDEO) Pucnjava u SAD, ubijeno osmero ljudi

Najmanje osam osoba ubijeno je u tri pucnjave na jugoistoku SAD-a.

Do pucnjava je došlo u salonima za masažu u gradu Atlanti i okolici, javljaju američki mediji. Zasad nije utvrđeno jesu li ta tri događaja povezana.

Osumnjičeni je uhapšen. Zove se Robert Aaron Long i ima 21 godinu.

Bile su tri pucnjave. Prva u okolici Atlante, a druge dvije u Atlanti

Prva pucnjava, u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se jučer poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Georgiji, prenosi CNN.

Nedugo zatim, u još dvjema pucnjavama u Atlanti također su ubijene četiri osobe u dvama salonima za masažu. Žrtve tih dviju pucnjava su žene, navodno azijskog podrijetla.

Ovo je fotografija osumnjičenog, 21-godišnjeg Roberta Aarona Longa.

Osumnjičeni je ubio svih osmero ljudi?
U prvoj pucnjavi u okolici Atlante četiri su osobe ubijene, a dvije ranjene.

U još dvije pucnjave u samoj Atlanti također su ubijene četiri osobe. Žrtve druge i treće pucnjave su žene, navodno azijskog porijekla.

Policija okruga Cherokee je preko Facebooka objavila snimku osumnjičenog Longa u crnom automobilu. Uhapšen je sinoć oko 240 kilometara južno od Atlante, prenosi je lokalni dnevnik The Atlanta Journal-Constitution.

“Velika je vjerovatnost da je isti napadač sudjelovao u svim tri napada na salone za masažu u Atlanti u kojima je ubio osmero ljudi”, rekao je za AFP glasnogovornik policije iz Atlante.

“Nakon pregleda videosnimki istražitelji misle kako postoji velika vjerovatnost da je naš osumnjičenik napadač iz okruga Cherokee. On je u pritvoru”, dodao je policijski glasnogovornik, misleći pritom na uhapšenog Longa, piše Hina. /Izvor: Cazin.net/

 

Prethodni članakNedostaje ih 100 tisuća: Kvalitetni radnici su otišli, za obnovu ćemo ih morati uvoziti iz Bangladeša i Indije
Sljedeći članak(VIDEO) Avion se srušio na auto u kojem su bili majka i sin