Naslovnica Zanimljivosti UVODI SE NOVA MERA! DR TIODOROVIĆ: Krizni štab u ponedeljak donosi novu...

UVODI SE NOVA MERA! DR TIODOROVIĆ: Krizni štab u ponedeljak donosi novu odluku, poznato šta je u pitanju!

132
0

UVODI SE NOVA MERA! DR TIODOROVIĆ: Krizni štab u ponedeljak donosi novu odluku, poznato šta je u pitanju!

– Krizni štab moraće verovatno već na sednici u ponedeljak da odluči i o obaveznom testiranju na granici za sve koji ulaze u Srbiju. Iako je naš Uskrs tek 2. maja, katolički je već 4. aprila i vrlo brzo očekujemo ogroman priliv naših ljudi koji rade u inostranstvu pošto će u zapadnim zemljama tada biti neradni dani i oni će to iskorostit da dođu u Srbiju. Koliko čujem več počinju da pristižu – ističe prof. dr Branislav Tiodorović, epidemiolog i član Kriznog štaba.

On napominje da bi to trebalo da budu antigenski testovi čiji rezultati brzo stižu, a i jefitiniju su od PCR, kao i da će se odlučivati o tome da li će biti besplatni.

– Srbija ni po Ustavu ne može da zabrani ulazak svojim državljanima u zemlju, ali možemo da ih testiramo kako bismo predupredili unos korone u Srbiju. Iako budu pozitivni, mogu ući u Srbiju. A tek ćemo videti da li će testiranje biti besplatno i za strance, koji svakako neće moći das uđu u Srbiju ako se ispostavi da su zaraženi – ističe prof. Tiodorović i podseća da je trenutno na snazi mera po kojoj naši državljani moraju imati negativan PCR za ulazak u Srbiju, a ako ga nemaju moraju u samoizolaciju od 10 dana, koju mogu porekinuti ako u međuvremenu urade PCR i bude negativan.

Za strance je obavezan negativan PCR, dok je slobodan ulazak za sve koji dolaze iz “mini Šengena”. Iako se pre godinu dana oko 420.000 naših iz inosttanstva slilo u Srbiju, prof. Tiodorović ne očekuje toliki broj sada.

– Ali svakako će to biti ogroman broj ljudi, hiljade i hiljade njih, i moramo nešto preduzeti – ističe prof. Tiodorović. srbijadanas.com/kurir.rs

Prethodni članakNUDE PLATU I DO 2.000 EVRA, ALI NIKO NEĆE TO DA RADI: Evo kako do zarade koja je san svakog Srbina!
Sljedeći članakČEKA LI NJEMAČKU NOVO “ZATVARANJE”?: Merkel želi pooštriti mjere, a pojedini šefovi saveznih zemalja žele otvoriti restorane i hotele!