Naslovnica Zanimljivosti ŠTO SE KRIJE U BRZOJ HRANI: Štetnost za organizam koje većinom nismo...

ŠTO SE KRIJE U BRZOJ HRANI: Štetnost za organizam koje većinom nismo svjesni

93
0

ŠTO SE KRIJE U BRZOJ HRANI: Štetnost za organizam koje većinom nismo svjesni

Iako je većina ljudi svjesna da brza hrana nije najzdravija, često to ignoriramo u korist užitka, okusa ili troškova. Međutim, brza hrana je daleko gora nego što većina možemo zamisliti. Ustvari, toliko je loša da nije u skladu s načinom ljudske potrošnje hrane u organizmu, a niti kod životinja, piše Naturalnews.

Zbog masti i sadržaja natrija, životinje same često boljuju od raka, neishranjenosti i raznih gorih oboljenja izazvanih lošom hranom.

Godine 2002, Eric Schlosser, dopisnik Atlantic Heralda, objavio je inovativnu knjigu pod nazivom Fast Food Nation koja nas vodi kroz labirint prljave prijevare, laži i obilja ljudskog okrutnosti nad životinjama koja je nažalost postala česta u današnjoj industriji pripreme mesa. Knjigu je 2006. pretvorio i u film.

Fast food industrije tada su žestoko protestirale protiv njegovih tvrdnji tvrdeći da mu zaključci nisu istiniti, no istodobno nitko nije mogao opovrgnuti ijednu od njih.

Meso i ostale namirnice koje se prodaju po fast food restoranima sve manje i podsjećaju na pravo, svježe pripremljeno meso. Znanost je, naime, otkrila mnoge kemikalije koje mogu točno oponašati mirise svježih namirnica koje se nalaze u prirodi.

Na primjer, etil-2-metil butirat miriši poput jabuke. Dodavanje metil-2-peridylketone čini nešto poput okusa kokica. Etil-3-hydroxybutanoate čini okus bijelog sljeza itd.

Bez obzira na to što se neke tvrdnje i sumnje još istražuju, već sada imamo dovoljno dokaza o štetnosti brze hrane na naš organizam. Oduvijek se govoroilo o tome kako ta previše procesuirana hrana ne bi uopće trebala biti sastavni dio naše prehrane, a ako je redovita, i sami možemo osjetiti štetne nuspojave koje ona donosi, osobito dugoročno.

Na nama je da na temelju saznanja koje imamo odaberemo najbolji model prehrane za naše zdravlje. /Izvor: magazin.ba/

Prethodni članakKOKTEL KOJI UBIJA KOMARCE ZAUVIJEK: Više vam nikada neće doći u kuću!
Sljedeći članak(VIDEO) Može li novac kupiti sreću? Ovo je video koji budi snažne emocije u svima nama…